Ηρόδοτος: "Ελάχιστα σωματεία διαθέτουν ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ"

Print Friendly, PDF & Email

Τις ενστάσεις του εξέφρασε ο Ηρόδοτος με ανακοίνωσή του για τον τρόπο που εντάσσονται τα ερασιτεχνικά σωματεία στα μέτρα στήριξης. Το κρητικό σωματείο, που αγωνίστηκε φέτος στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής τονίζει πως ελάχιστοι σύλλογοι έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ και υποστηρίζει πως λίγα σωματεία θα καταφέρουν τελικά να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα στήριξης.

Αναλυτικά:

«ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ

Προκειμένου να ενταχθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία στα μέτρα οικονομικής στήριξης, λόγω των συνεπειών του κορωνοιού, το υπουργείο αθλητισμού απαιτεί από τα σωματεία να εγγραφούν στην ειδική προς τούτο πλατφόρμα.

Μόνο που για να γίνει αυτό εφικτό , απαιτείται τα σωματεία πέραν των άλλων , να έχουν και ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α.

Ελάχιστα σωματεία διαθέτουν την αναγνώριση αυτή και ως εκ τούτου οι προθέσεις θα παραμείνουν προθέσεις και ελάχιστα σωματεία θα τα καταφέρουν αφού η προθεσμία λήγει την 5/6/2020.

Ολα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν αντί της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης , απαιτείτο η σχετική βεβαίωση της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας και η υπόθεση ένταξης στο ειδικό μητρώο της ΓΓΑ να γίνει σε δεύτερο χρόνο.

Γιατί εάν ο στόχος είναι η ενίσχυση των πραγματικών αναγκών των ερασιτεχνικών συλλόγων , η απαίτηση του μέτρου αυτού θα οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο».

Καμία δημοσίευση για προβολή