"Και ο Ολυμπιακός ψήφισε υπέρ της πρόσληψης Γκαγκάτση στη Super League 1"

Print Friendly, PDF & Email

Εκδικάστηκε στην Επιτροπή Εφέσεων η έφεση 12 ΠΑΕ της SL1 και των εκπροσώπων τους για την τιμωρία που τους είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, διότι στο ΔΣ της Λίγκας τον Μάρτιο του 2019 είχαν απορρίψει αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για αποπομπή του Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Συνεταιρισμού, λόγω κωλύματος του τελευταίου επειδή ήταν κατηγορούμενος για κακούργημα στην επονομαζόμενη υπόθεση των τηλεοπτικών Κυπέλλου.

Μετά την καταγγελία που έκανε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η Επιτροπή Δεοντολογίας τιμώρησε τον Βασίλη Γκαγκάτση με πρόστιμο 10.000 ευρώ και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για έναν χρόνο. Τιμωρήθηκαν επίσης με πρόστιμο 10.000 ευρώ οι Λυσάνδρου, Μονεμβασιώτης, Καρυπίδης, Μποροβήλος, Κοξένογλου, Κολοκυθάς, Πιαλόγλου, Πουρσανίδης, Πλιάτσικας, Χριστοβασίλης, Τσικνής και Μάκης Γκαγκάτσης (ως μέλη της Super League που ενέκριναν την πρόσληψη του Β. Γκαγκάτση) και με πρόστιμο 30.000 ευρώ έκαστη οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Αστέρας Τρ., Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννενα, Λαμία και ΠΑΟΚ.

Όλοι οι παραπάνω κατέθεσαν έφεση, η οποία συζητήθηκε την Τετάρτη (20/1). Τόσο ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ όσο και το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβαλλαν κατά του Ολυμπιακού τονίζοντας πως και ο ίδιος είχε στηρίξει την εκλογή του Βασίλη Γκαγκάτση και πως πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και εναντίον των “ερυθρόλευκων” για την ίδια υπόθεση.

Μεταξύ άλλων ο νομικός του ΠΑΟΚ Λάμπρος Μπίρδας τόνισε: «Η επιτροπή το 2016 αποτελούνταν από πέντε εκπροσώπους, όχι τον ΠΑΟΚ. Πρωτοστάτησε ο Ολυμπιακός. Πρωτοστάτησε, ενώ ήταν γνωστό το βούλευμα, τι έγινε στην πορεία, ούτε ξέρω, ούτε θέλω να μάθω. Δεν συμμετείχε ούτε στην προεπιλογή, ούτε στην επιλογή. Πρωτοστάτησε ο εδώ καταγγέλλων. Δεν βλέπω τον καταγγέλλοντα να δικάζεται για την επιλογή του το 2016».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος και β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου υποστήριξε: «Προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση ότι την καταγγελία στην υπόθεση αυτή την έκανε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός συναίνεσε και υπερθεμάτισε στην πρόσληψη του Βασίλη Γκαγκάτση!

Η ΑΕΚ ζήτησε να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και κατά του Ολυμπιακού, όχι γιατί θέλαμε να τιμωρηθεί, αλλά γιατί είναι το ίδιο υπεύθυνος με όλους τους υπόλοιπους στην υπόθεση αυτή. Δεν μπορεί να απαλλαγεί ο Ολυμπιακός επειδή έκανε την καταγγελία. Υπήρξε μια αντιφατική συμπεριφορά».

Κατά τ’ άλλα, άπαντες οι εγκαλούμενοι ζήτησαν την απαλλαγή τους, τονίζοντας ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης είχε ενημερώσει από την αρχή για την ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί, ενώ όλοι οι νομικοί της λίγκας είχαν υποστηρίξει ότι δεν υφίσταται κώλυμα.

Ο ΟΦΗ είπε πως δεν μετείχε στο Δ.Σ. της πρόσληψης του Γκαγκάτση.

Ο νομικός της Ξάνθης Χαρίλαος Δασκαλάκης, υποστήριξε τα εξής:
«Όλες οι ΠΑΕ που συμμετείχαν στο ΔΣ που ψήφισε για επιλογή Γκαγκάτση το 2016 είχαν γνώση του βουλεύματος. Με αποδοχή όλων ακόμη και όσων δεν ψήφισαν υπέρ, ότι υπάρχει ένα παραπεμπτικό βούλευμα. Και ο ΓΓΑ το ήξερε και το είχε κοινοποιήσει στην ΕΠΟ. Επί 2.5 χρόνια δεν υπήρχε αντίρρηση και έγινε μια καταγγελία και έκρινε η Δεοντολογίας ότι οι ΠΑΕ που ψήφισαν κατά της πρότασης του Ολυμπιακού, έχουν παραβεί τον αθλητικό νόμο. Αν υπήρξε παράβαση υπάρχει από το 2016. Όταν κλήθηκαν να συμμορφωθούν με την διαπιστωτική πράξη από τον ΓΓΑ, συμμορφώθηκαν. Οι ποινές υπέρμετρες, δυσανάλογες προς τις φερόμενες παραβάσεις».


Τον Ατρόμητο και την Κάτια Κοξένογλου εκπροσώπησε η Άσπα Σουλούκου που σημείωσε:
«Η πρόσληψη Γκαγκάτση έλαβε χώρα μετά από ειδική επιτροπή που δεν συμμετείχε ο Ατρόμητος. Υπήρχε γνωμοδότηση ότι δεν υπήρχε κώλυμα το 2016. Για το ΔΣ του 2019, η συζήτηση έγινε λαμβάνοντας υπόψη δημοσιεύματα και όχι δικαστές αποφάσεις ή βουλεύματα. Ο Οικονομάκης (σ.σ. νομικός της Λίγκας) αρνήθηκε να δώσει γνωμοδότηση ούτε μας εξήγησε τις επιπτώσεις από τη μη έκδοση διαπιστωτικής πράξης. Είμαστε μικρή ΠΑΕ χωρίς σύμβαση με δικηγόρο, γι’ αυτό έχουμε τον δικηγόρο της Λίγκας που δεν μας προστάτευσε. Έγκριτοι νομικοί δεν είχαν γνώση για το αν έπρεπε να εκδοθεί διαπιστωτική πράξη. Η πράξη μας δεν συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, δεν είχαμε ούτε δόλο, ούτε αμέλεια, μόλις ήρθε η διαπιστωτική πράξη, προχωρήσαμε στα νόμιμα. Ο ΓΓΑ από το 2016 μέχρι 2019 όχι μόνο δεν είχε κάνει τίποτα αλλά ήταν και συνομιλητής του Γκαγκάτση».

Το προεδρείο της Εφέσεων έδωσε προθεσμία έως τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι για υπομνήματα και μετά θα βγάλει απόφαση.

Καμία δημοσίευση για προβολή