Καλόπουλος: “Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Ολυμπιακού στο Βόλο, κανονικό το γκολ του Βαρέλα το 2018”

Print Friendly, PDF & Email

Ο άλλοτε διαιτητής FIFA, Δημήτρης Καλόπουλος, φιλοξενήθηκε στον “Κόσμο των Σπορ” της ΕΡΤ3 και υποστήριξε πως το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού στο Βόλο έπρεπε να ακυρωθεί ως οφσάιντ του Χασάν.

«Είναι ξεκάθαρο πρώτα ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού είναι οφσάιντ και δεύτερος ότι εμποδίζει τον τερματοφύλακα που κάνει κίνηση για να μπλοκάρει την μπάλα. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, διότι ο παίκτης του Ολυμπιακού αφενός βρίσκεται φύση και θέση οφσάιντ, παρενοχλεί και τον τερματοφύλακα», ανέφερε στην ΕΡΤ3 ο παλαίμαχος διαιτητής και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην πολυσυζητημένη φάση στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ του 2018, που έκρινε ένα πρωτάθλημα:

«Ο Μαουρίσιο βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, αλλά προσπαθεί να αποφύγει την μπάλα και είναι στην πλάτη του τερματοφύλακα. Συνεπώς δεν ενοχλεί τον τερματοφύλακα στην προσπάθειά του να αποκρούσει την μπάλα. To VAR θα ήταν διαφωτιστικό τότε».

Τέλος, ο Δημήτρης Καλόπουλος αναφέρθηκε και στο φετινό ΑΕΛ – Αρης, όπου ο Καραντώνης ακύρωσε γκολ του Ματέο Γκαρσία υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον Μπερτόγλιο. Ο άλλοτε διεθνής διαιτητής σημείωσε πως σε εκείνη την περίπτωση ο εκτεθειμένος παίκτης του Αρη δεν επηρέαζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, άρα έπρεπε το γκολ να μετρήσει.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή