“Καμία ποινή δεν μπορούν να επιβάλουν FIFA και UEFA στους συλλόγους της Super League”

Print Friendly, PDF & Email

Καθόλου κυρώσεις για το πρότζεκτ της Σούπερ Λίγκας. Η UEFA και η FIFA έχουν λάβει επίσημη ειδοποίηση από το ελβετικό Υπουργείο Δικαιοσύνης που εμποδίζει τα κυβερνώντα σώματα του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον των συλλόγων, όπως μετέδωσε ο ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Cadena Ser.

Μια κατάσταση που προκύπτει από την απόφαση του Δικαστηρίου της Μαδρίτης, η οποία είχε εκφραστεί στις 20 Απριλίου (αμέσως μετά την έναρξη του πρότζεκτ) με ένα προληπτικό μέτρο, το οποίο απαγόρευε στην UEFA και τη FIFA να εμποδίσουν την έναρξη της European Super League. Επιπλέον, η UEFA και η FIFA, σύμφωνα με το δικαστήριο της Μαδρίτης, δεν θα είναι σε θέση να επιβάλουν κυρώσεις σε συλλόγους και παίκτες έως ότου εξεταστεί πλήρως η υπόθεση.

Το δικαστήριο δήλωσε με γραπτή απόφαση ότι η FIFA, η UEFA και όλες οι συνδεδεμένες ομοσπονδίες ποδοσφαίρου δεν πρέπει να υιοθετήσουν «κανένα μέτρο που απαγορεύει, περιορίζει, περιορίζει ή με οποιονδήποτε τρόπο» τη δημιουργία της Super League.

Το ίδιο το Δικαστήριο της Μαδρίτης απευθύνθηκε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μια προκαταρκτική ερώτηση σχετικά με την παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού της Ε.Ε.

Το Δικαστήριο θα πρέπει να πει εάν, σύμφωνα με το δίκαιο της Ε.Ε., η UEFA και η FIFA κάνουν κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης σχετικά με τον έλεγχο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και τη διοργάνωση των Κυπέλλων, καθώς και να κρίνουν εάν η απαγόρευση της UEFA και FIFA είναι νόμιμη στην Ε.Ε. για την ανάπτυξη άλλων εκδηλώσεων, όπως η Super League.

Ο Ισπανός δικαστής αμφισβητεί επίσης την κανονικότητα των κυρώσεων που ανακοινώθηκαν από τη FIFA και την UEFA, μετά την ανακοίνωση της Super League.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή