Καραπαπάς: ''Τον έβρισα έσφαλα και θέλω να πληρώσω, ποτέ δεν απείλησα. Είμαι στοχοποιημένος γιατί βγαίνω μπροστά''

Ο Κώρας Καραπαπάς διαμαρτύρεται στον διαιτητή Καραντώνη / Ματθαίος Γιώργος Intime
Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε η απολογία του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά, ενώπιον του αθλητικού δικαστή της Super League για τη συμπεριφορά του στην αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Κώστας Καραπαπάς δήλωσε «Στοχοποιημένος επειδή μπαίνω μπροστά» στην απολογία του στον αθλητικό δικαστή, για την φραστική επίθεση στον διαιτητή Καραντώνη, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ότι έβρισε τον ρέφερι της αναμέτρησης και ζήτησε να τιμωρηθεί με το σχετικό άρθρο που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από 15 ημέρες μέχρι 6 μήνες.

Αρνήθηκε όμως κατηγορηματικά ότι τον απείλησε. Στο φύλλο αγώνα έχει γραφτεί ότι του είπε «θα δεις τι θα πάθεις» και ο Κώστας Καραπαπάς είναι κατηγορούμενος και για «απειλή αξιωματούχου αγώνα» που επισύρει ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα για διάστημα 3-5 ετών.

Ο αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου, στάθηκε στο γεγονός ότι δεν είναι πρώτη φορά που ο Κώστας Καραπαπάς κατηγορείται για εξύβριση και ακολούθησε ο εξής διάλογος.

Πρόεδρος: Πόσες φορές με έχετε δει εδώ;

Καραπαπάς: Τρεις

Πρόεδρος: Είναι όλες για εξύβριση

Καραπαπάς: Πρώτη φορά όμως, για απειλή

Πρόεδρος: Αυτό που θα οδηγήσει; Πως το βλέπετε; Δεν είμαστε εδώ για να τιμωρούμε επειδή είμαστε κακοί, έχουμε ένα σκοπό, να μην ξαναγίνεται αυτή η συμπεριφορά

Καραπαπάς: Εσείς που έχετε πάρει τους φακέλους, σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο που όλοι βρίζουν, πως γίνετε μόνο εγώ να είμαι κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Έχω μια στοίβα, μια ντάνα με υποθέσεις. Εσείς είστε επανειλημμένα κατηγορούμενος για εξύβριση

Καραπαπάς: Επειδή είμαι στοχοποιημένος. Σας ξαναλέω κρίνετε η ζωή μου, με την κατηγορία της απειλής τελειώνει το ποδόσφαιρο για μένα.

Πρόεδρος: Ναι, αλλά πως θα γίνει αυτό το πράγμα;

Καραπαπάς: Σας καταλαβαίνω, σας κοιτάω στα μάτια, επειδή μπαίνω μπροστά με έχουν στοχοποιήσει, έσφαλα και θέλω να πληρώσω αλλά γι’ αυτό που έκανα. Με ενδιαφέρει η αλήθεια, να πούμε την αλήθεια, όχι να πληρώσω κάτι άλλο.

Καραπαπάς: «Δεν του είπα «θα δεις τι θα πάθεις»»

«Παρά το γεγονός ότι πολλάκις έχω στοχοποιηθεί, επειδή πιστεύω ότι ακούτε μόνο την αλήθεια, ήθελα να έρθω και να πω την αλήθεια.

Δεν μπορούσα να καταλάβω τον λόγο που καλούμε για απειλή. Κινδυνεύω να φύγω από τη δουλειά μου για 3-5 χρόνια, εγώ πεθαίνω για την ομάδα, μου.

Την ώρα εκείνη είχαμε αδικηθεί. Ήμουν μπροστά στη φυσούνα, 4-5 μέτρα από τον διαιτητή και του είπα ότι «ξεφτιλιστήκατε», δεν τον απείλησα, δεν του είπα «θα δεις τι θα πάθεις», το θεωρώ ποταπό, άθλιο να πω κάτι τέτοιο. Εγώ έχω γεννηθεί στα Μανιάτικα.

Πήγα εκεί και μπροστά σε 40 ανθρώπους και του είπα κάποια πράγματα. Αυτός όμως, λέει κάποια πράγματα που δεν του είπα. Στα αποδυτήρια, ζήτησα να τον δω και είπε ότι θα με δεχθεί αργότερα, αν είχε απειληθεί θα το έλεγε αυτό; Δεν το ξέρω αν το έκανε από το στρες, με δόλο ή από την ένταση της στιγμής.

Αυτός ο άνθρωπος με πέντε λέξεις που έχει γράψει πάει να καταστρέψει τη ζωή μου, ήρθα εδώ γιατί έσφαλα. Εκείνη τη στιγμή ξέφυγα το ομολογώ αλλά να πληρώσω αυτό που έκανα, όχι για πέντε λέξεις που δεν είπα».

Τοροσίδης: «Τον εξύβρισε, ποτέ δεν τον απείλησε»

Στο ίδιο μήκος και η κατάθεση του Βασίλη Τοροσίδη που ήταν μπροστά στον διαιτητή, όπως είπε, και υποστήριξε ότι ο Κώστας Καραπαπάς έβρισε αλλά δεν απείλησε τον Καραντώνη.

«Ήμουν στον αγωνιστικό χώρο, ήμουν σε όλη τη διάρκεια, όλα αυτά έγιναν στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα έβρισε τον διαιτητή, ξέφυγε, όλοι μπορούμε να ξεφύγουμε κι εγώ έχω ξεφύγει, ήμουν κάτω από ένταση, δεν θυμάμαι πως ακριβώς τον έβρισε. Είχαμε όλοι νεύρα και πάνω απ’ όλα ο Κώστας. Τον ρωτούσε γιατί δεν πήγε στο var να δει το γκολ, δεν είχαμε απάντηση. Ο Κώστας στην πορεία τον εξύβρισε αλλά ποτέ μα ποτέ δεν τον απείλησε, ούτε το έχει κάνει παλιότερα αυτό. Αν θέλαμε να κάνουμε κάτι θα μπορούσαμε να το  κάνουμε στη φυσούνα, ήμασταν στον αγωνιστικό χώρο, υπήρχαν οι κάμερες…

Πρόεδρος: Η φράση «θα γαμ…» δεν το είπε;

Τοροσίδης: Δεν τον απείλησε

Πρόεδρος: Η φράση «θα δείτε τι θα πάθετε» δεν το είπε;

Τοροσίδης: Όχι δεν τον απείλησε ποτέ.

Χατζησαββάογλου: Τιμωρία μόνο για εξύβριση

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Ιωάννης Χατζησαββάογλου υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το άρθρο 19 περί «απειλής» γιατί «το άρθρο 19 λέει «όποιος εκφοβίζει». Δεν έγραψε στο φύλλο αγώνα «ο κ. Καραπαπάς με απείλησε, με εκφόβισε». Πρέπει να γράφει ο διαιτητής οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει εσάς, αν η ενέργεια που έγινε τον απείλησε ή τον εκφόβισε. Το άρθρο 19 λέει «όποιος απειλήσει», όχι «όποιος εκστομίσει απειλητικές εκφράσεις».

Ζήτησε λοιπόν, απαλλαγή για όλες τις κατηγορίες πλην της εξύβρισης. «Την εξύβριση την αποδέχεται, την απειλή όχι. Να αναγνωρίσετε την ιδιαιτερότητα του αθλήματος. Έχει βρεθεί ενώπιον σας κι εσείς έχετε τη δυνατότητα να κρίνετε τη στάση του. Σας εξήγησε για ποιον λόγο τον έβρισε».

Πηγή: sdna

Καμία δημοσίευση για προβολή