Κατά παράβαση του καταστατικού ο τρόπος εκλογής του προεδρείου της ΕΠΟ!

Print Friendly, PDF & Email

Η εκτελεστική επιτροπή της EΠΟ εξέλεξε τρία πρόσωπα στις θέσεις του αναπληρωτή προέδρου, του α’ αντιπροέδρου και του ταμία, για να αναπληρώσουν τους Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη, στους οποίους έχει πρωτόδικα επιβληθεί ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τρεις μήνες για παραβίαση κανονισμών.

Η εκλογή έγινε προκειμένου στην τακτική γενική συνέλευση να μην είναι άδειες οι θέσεις που αντιστοιχούν το “προεδρείο”, αφού δεν υπάρχει ούτε πρόεδρος, και ο μόνος που έχει απομείνει είναι ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γ. Μποροβήλος, ο οποίος εξ οφίτσιο καταλαμβάνει τη θέση του β’ αντιπροέδρου.

Εξελέγησαν, Αναπληρωτής Πρόεδρος ο Τάκης Παπαχρήστος,
Α’ Αντιπρόεδρος ο Δημοσθένης Κουπτσίδης και ταμίας ο Άγγελος Δανιήλ.

Όμως η εκλογής τους, χωρίς το αποτέλεσμα να αμφισβητείται, δεν έγινε σύμφωνα με την πρόβλεψη του καταστατικού.

Συγκεκριμένα, ενώ στο καταστατικό προβλέπεται μυστική ψηφοφορία, η ψηφοφορία που έγινε στην εκτελεστική επιτροή ήταν φανερή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Μποροβήλος ψήφισε λευκό, ενώ ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τ. Αγραφιώτης, καταψήφισε τις τρεις υποψηφιότητες.

Επίσης, ενώ το καταστατικό αναφέρει ότι για τις εν λόγω θέσεις ψηφίζουν μόνο τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής που προέρχονται από τις ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων, κατά παράβαση ψήφισαν τα τέσσερα μέλη της Super League 1 και το ο πρόεδρος της Super League 2!

To ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί η νομική διεύθυνση της ΕΠΟ, που επιλέχθηκε από τον Acting Φιλιππούση, στα χέρια του οποίου έχει παραδοθεί η ομοσπονδία με τα γνωστά αποτελέσματα, δεν διασφάλισε το αδιάβλητο της διαδικασίας και εκθέτει την ΕΠΟ σε μία περίοδο, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και εισπράττει τη γενικευμένη χλεύη και αποδοκιμασία, τόσο για τη υπόθεση των τριών έκπτωτων μελών της που πληρώνουν τη λανθασμένη εισήγηση της νομικής διεύθυνσης, όσο και για την υπόθεση της αδειοδότησης του Άρη, που προκάλεσε την παρέμβαση της UEFA, για να σταματήσει την εσφαλμένη έφεση του τμήματος αδειοδότησης, το οποίο υπάγεται τη νομική διεύθυνση.

Ενόψει της πολυαναμενόμενης συνάντησης με το υφυπουργείο αθλητισμού παρουσία των FIFA/UEFA, η ΕΠΟ, όσον αφορά τη λειτουργία της, εμφανίζει σημάδια αποσάρθρωσης.

Ούτε… επίτηδες δεν γίνονται τέτοια λάθη, θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής.

Για την ιστορία η υποψηφιότητα Παπαχρήστου προτάθηκε από το Δανιήλ, η υποψηφιότητα Κουπτσίδη από τον Χατζησαρόγλου και η υποψηφιότητα Δανιήλ από τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ, Αλεξίου…

Δείτε τι αναφέρει το καταστατικό της ΕΠΟ:

 

 

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή