“Καταγγελία σωματείου στη ΓΓΑ οδήγησε στην αναβολή των εκλογών της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας”

Print Friendly, PDF & Email

Η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας ανέβαλε τις προγραμματισμένες για τις 27 Απριλίου εκλογές “για λόγους διασφάλισης της εγκυρότητας της διαδικασίας, κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας και επικοινωνίας με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του agrinioculture.gr το σωματείο Ανβρακικός Λουτρού προέβη σε καταγγελία στη ΓΓΑ.

“Η προκήρυξη των εκλογών στην ΕΠΣΑ, αναφέρει το δημοσίευμα, αυτή τη φορά δημιούργησε πολλές αντιδράσεις σε αθλητικά σωματεία της περιοχής, που κατήγγειλαν την όλη διαδικασία ως αντιδημοκρατική, καθώς σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, αποκλείονταν ομάδες – σωματεία από τη διαδικασία των εκλογών.

Ωστόσο, ο Αμβρακικός Λουτρού κατήγγειλε τα τεκταινόμενα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας στο Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με αποτέλεσμα η ΕΠΣΑ να ανακρούσει πρύμναν και να αναβάλλει τις εκλογές.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Αμβρακικού Λουτρού Χρ. Τσιμπούκης μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr για το θέμα χαρακτήρισε αιφνιδιαστική την προκήρυξη των στην ΕΠΣΑ σημειώνοντας ότι «για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα δεν υπήρχε καν σχετική ανάρτηση για την προκήρυξη των εκλογών στο site της ΕΠΣΑ, καθώς το site φέρεται ότι ήταν «πεσμένο» και δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη ενημέρωση των σωματείων όχι τόσο αυτών που είχαν βάσει των προτάσεων της ΕΠΣΑ δικαίωμα ψήφου, όσο αυτών που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου βάσεις της προτάσεως – αποφάσεως της ΕΠΣΑ».

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Αμβρακικού Λουτρού, Χρ. Τσιμπούκη, η διαδικασία θα έπρεπε να ήταν η εξής : «η ΕΠΣΑ στέλνει τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούν τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται βάσει του νόμου για τη συμμετοχή των σωματείων στις εκλογές. Αυτές μετά τελούν υπό την έγκριση της ΓΓΑ και καθορίζονται ποια θα είναι τα Σωματεία θα έχουν δικαίωμα δικαίωμα».

Σε ό,τι αφορά τον Αμβρακικό Λουτρού, ο Χρ. Τσιμπούκης, πρόσθεσε ότι το Σωματείο πληροί όλες τις νομικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη συμμετοχή του στις εκλογές. «Είναι ένα Σωματείο που έχει επικαιροποιημένες όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, έχει ανακοινώσεις σε όλους τους αρμοδίους φορείς τα έγγραφά του, το καταστατικό του για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα και στις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι υπήρχε περιορισμός ως προς το χρόνο, καθώς τη Μ. Τετάρτη πληροφορήθηκε ο Αμβρακικός Λουτρού την προκήρυξη των εκλογών, ο ίδιος για λογαριασμό του Σωματείου κατήγγειλε την εν λόγω ενέργεια της ΕΠΣΑ στο Υπουργείο, τη ΓΓΑ, την ΕΠΟ, ούτως ώστε να ακυρωθούν – αναβληθούν οι εκλογές της ΕΠΣΑ. (…)”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή