Κατρίνης: “Ο κ. Αυγενάκης παρεμβαίνει εμμονικά στα ζητήματα αρχαιρεσιών Αθλητικών Ομοσπονδιών”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, από την Ολομέλεια της Βουλής, άσκησε κριτική στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις του στα ζητήματα αρχαιρεσιών των Αθλητικών Ομοσπονδιών

Ακολουθεί το απόσπασμα:

«Η Κυβέρνηση αρέσκεται στο να επιδίδεται σε μια σειρά παραθεσμικών παρεμβάσεων σε πολλά επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Τελευταίο περιστατικό είναι η εμμονή του κ. Αυγενάκη, ο οποίος έχει δείξει πρωτοφανή ζήλο και στην Αίθουσα και εκτός Αιθούσης, να παρέμβει στα ζητήματα αρχαιρεσιών Αθλητικών Ομοσπονδιών. Βεβαίως όποιος φέρεται ότι υποστηρίζει χάνει ο ένας μετά τον άλλον. Παρόλα αυτά ο κ. Αυγενάκης συνεχίζει την ίδια τακτική, με τελευταίο περιστατικό την προσπάθειά του να παρέμβει και να ακυρώσει τις εκλογές στην Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στο Μπάσκετ, με διάφορες δικαιολογίες.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει εμμέσως και αποφάσεις δικαστηρίων, ότι παρασύρθηκαν ή ότι δεν έλαβαν τα πραγματικά δεδομένα, μετά να επικαλεστεί λόγους δημόσιας υγείας για να απαγορεύσει τις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή, γιατί πιθανόν -δεν ξέρω- ο αρεστός του δεν φαίνεται να έχει το προβάδισμα, και τώρα μαθαίνουμε ότι αυτήν τη στιγμή γίνεται σύσκεψη στη ΓΑΔΑ για λόγους, λέει, δημόσιας τάξης να μην πάνε οι εκλέκτορες την Κυριακή να ψηφίσουν στις εκλογές της Ομοσπονδίας του Μπάσκετ.

Αυτό είναι μια πρωτοφανής αντίληψη και πρακτική και θα πρέπει η Κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι θα γίνουν κανονικά εκλογές, να βάλει στη θέση του τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος πραγματικά με τρόπο ανοίκειο παρεμβαίνει και προσπαθεί να χειραγωγήσει όλες αυτές τις διαδικασίες, και βεβαίως να μην χρησιμοποιήσει διατάξεις δήθεν για διατάραξη της κοινής ησυχίας ή για αποφυγή επεισοδίων, που θα γίνουν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι -αν είναι δυνατόν- σε αρχαιρεσίες Αθλητικής Ομοσπονδίας, έτσι ώστε να αποτρέψει αυτό που γι’ αυτόν φαίνεται ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι θετικό.

Εδώ λοιπόν θα πρέπει όλη αυτή η παραθεσμική λειτουργία να λάβει τέλος και θα πρέπει η Κυβέρνηση σε αυτό το ζήτημα να τοποθετηθεί ευθέως και όχι να τα μεταφέρει, είτε στα θέματα πανδημίας είτε σε ζητήματα δημόσιας τάξης για να κάνει ένα πραγματικό πραξικόπημα.

Ευχαριστώ.»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή