Κεντρική διαχείριση: Υπέρ ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και η πλειοψηφία των ΠΑΕ, “όχι” από ΟΣΦΠ

Print Friendly, PDF & Email

Το θέμα της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης απασχόλησε σχεδόν τρεις ώρες (!) την τηλεδιάσκεψη της Super League 1, η οποία ξεκίνησε στις 11:00. Μετά τον πρώτο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ η κουβέντα μετατοπίστηκε στα τηλεοπτικά όπου έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για κεντρική διαχείριση.

Οι 13 ομάδες της λίγκας συμφώνησαν πως στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία του κορωνοϊού είναι αναγκαία η επιστροφή στην κεντρική διαχείριση προκειμένου να επιβιώσουν οι μικρότερες ομάδες.

Με πρόταση που έκαναν ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Φώτης Κωστούλας τέθηκε σε ψηφοφορία το σχετικό ζήτημα. Ο πρόεδρος της SL1, Μηνάς Λυσάνδρου, αρχικά διαφώνησε τονίζοντας πως προέχει η ενότητα της Λίγκας και μία ψηφοφορία ενδεχομένως θα έφερνε διαφωνίες, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Αρης μέσω του Θόδωρου Καρυπίδη.

Τελικά η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε κανονικά, με όλες τις ομάδες πλην του Ολυμπιακού να ψηφίζουν υπέρ. Ο Ολυμπιακός διαχώρισε εξ αρχής τη θέση του και ψήφισε “λευκό” λόγω Βόλου και Ξάνθης. Με τη σειρά τους Πανιώνιος, ΑΕΛ και Αρης ψήφισαν υπέρ με αστερίσκο εξαιτίας των “σκιών” που υπάρχουν για πολυιδιοκτησία.

Αναλυτικά η ψηφοφορία:

ΑΕΛ: υπέρ με αστερίσκο στην Ξάνθη
Άρης: υπέρ με αστερίσκο
Αστέρας Τρίπολης: υπέρ
ΑΕΚ: υπέρ
Ατρόμητος: υπέρ
Βόλος: υπέρ
Ξάνθη: υπέρ
Ολυμπιακός: λευκό
ΟΦΗ: υπέρ
Παναθηναϊκός: υπέρ
Παναιτωλικός: υπέρ
Πανιώνιος: υπέρ με αστερίσκο
ΠΑΟΚ: υπέρ
Λαμία: υπέρ
ΕΠΟ: υπέρ

Ο Μάκης Γκαγκάτσης αναφορικά με τους αστερίσκους είπε πως είναι λάθος να εξαιρούνται οι ομάδες που κόβουν βαθμούς από τον Ολυμπιακό: “Κεντρική διαχείριση σημαίνει πως συμμετέχουν όλοι χωρίς αστερίσκους. Για τα παραπτώματα υπάρχουν πειθαρχικές επιτροπές, όπως άλλωστε και αυτή της Δεοντολογίας”.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε: “Δεν καταλαβαίνω τις προϋποθέσεις νομιμότητας. Όποια ομάδα έχει πιστοποιητικό και παίζει μπορεί να μετέχει και στην κεντρική διαχείριση”.

Με την άποψη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαφώνησε ο Αλέξης Κούγιας: “Η Ξάνθη ανήκει στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει ζήτημα ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Η ΠΑΕ ΑΕΛ μόλις αρχίσουν τα πλέι οφ θα κάνει καταγγελία”.

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό ότι πρέπει να συσταθεί μία επιτροπή για έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο την κεντρική διαχείριση. Η Λίνα Σουλούκου από τον Ολυμπιακό διαφώνησε να παρθεί σήμερα απόφαση για κεντρική διαχείριση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή