Κλάτενμπεργκ: Επρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ, σωστές συμβουλές οι VAR Γκορτσίλας, Σιδηρόπουλος, Σκουλάς

Print Friendly, PDF & Email

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σχολίασε μία επίμαχη φάση από κάθε ματς της 4ης αγωνιστικής της Super League 1. Ο Βρετανός επικεφαλής της ΚΕΔ τονίζει πως κακώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στο ματς με την Τούμπα, σημειώνοντας πως διαιτητής (Τζοβάρας) και VAR (Τζήλος) επικεντρώθηκαν λανθασμένα μόνο στο τι έγινε χαμηλά στα πόδια και όχι στο πάνω μέρος του σώματος.

Από εκεί και πέρα, ο Κλάτενμπεργκ απέδωσε τα εύσημα στους VAR Γκορτσίλα, Σιδηρόπουλο και Σκουλά που με τις συμβουλές τους βοήθησαν τους Μανούχο, Παπαδόπουλο και Ευαγγέλου, αντίστοιχα να λάβουν τελικά τις σωστές αποφάσεις. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στον Ευαγγέλου ο Κλάτενμπεργκ ζήτησε την επόμενη φορά να έχει καλύτερη συνεργασία με τους βοηθούς του.

Σε ό,τι αφορά στο ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό, που σήκωσε και τη μεγαλύτερη κουβέντα, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν σχολίασε καν τη φάση με το ακυρωθέν γκολ των “ερυθρόλευκων” στις καθυστερήσεις, καθώς εκεί επενέβη η τεχνολογία γραμμής για το οφσάιντ, άρα πρόκειται για μία αντικειμενική απόφαση.

Τέλος, στο ματς Ατρόμητος – ΑΕΚ, έκρινε απολύτως ορθή την απόφαση του Παπαπέτρου να αποβάλει τον Μάνταλο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Στο παιχνίδι του Αγρινίου ακούγεται η συνομιλία του διαιτητή Ευαγγέλου με τον VAR  Σκουλά για το πέναλτι που καταλόγισε ο ρέφερι της αναμέτρησης υπέρ του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ευαγγέλου λέει πως είδε την παράβαση εντός περιοχής. Ο Σκουλάς όμως του λέει «περίμενε» και ενημερώνει τον διαιτητή σημειώνοντας πως «η παράβαση που έχεις δώσει είναι έξω». Τότε ο Ευαγγέλου αποφασίζει να αλλάξει την αρχική του υπόδειξη, παίρνει πίσω το πέναλτι, δίνει φάουλ και αντί για κίτρινη, που είχε δώσει αρχικά στον Βάντερσον, αποβάλλει τον παίκτη του Παναιτωλικού, διότι όπως ακούγεται να λέει στο VAR, εκτιμάει πως υπάρχει προφανής ευκαιρία για γκολ, βρίσκοντας σύμφωνο και τον Σκουλά.

Ο Κλάτενμπεργκ σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη φάση κρίνει πως εν τέλει ο διαιτητής έλαβε την ορθή απόφαση μετά την υπόδειξη του VAR. Παρόλα αυτά τονίζει στον Ευαγγέλου πως θα μπορούσε να είχε λάβει τη σωστή απόφαση και χωρίς τη χρήση VAR εφόσον είχε καλύτερη επικοινωνία με την Α’ βοηθό, Κουρομπύλια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ

Από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ ο Κλάτενμπεργκ σχολιάζει ένα κράτημα φανέλας σε επιτιθέμενο του Αρη και συγκεκριμένα από τον Βέλεθ στον Λόπεθ. Ο επικεφαλής της ΚΕΔ σημειώνει πως θα έπρεπε ο διαιτητής Τσαγκαράκης να υποδείξει φάουλ υπέρ του Αρη και μάλιστα κίτρινη στον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού καθώς ανέκοψε υποσχόμενη υπόθεση. Σημειώνει ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη φάση «δεν συναντώνται όλα τα κριτήρια που θα καθιστούσαν τη φάση ως στέρηση προφανούς ευκαιρίας για γκολ». Για αυτό λοιπόν ο VAR δεν επενέβη, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση κόκκινης κάρτας.

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

Στο ματς της Τούμπας ο επικεφαλής της ΚΕΔ εξετάζει τη φάση όπου ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι. Ο Τζοβάρας ακούγεται στο VAR να λέει ότι έχει δει την επαφή του Μάτος στον επιτιθέμενο του ΟΦΗ, ωστόσο θεωρεί ότι ο παίκτης των Κρητικών πέφτει εύκολα στο έδαφος. Ο Τζήλος, που ήταν στο VAR, ρωτάει αρχικά τον Τζοβάρα τι είδε, του λέει να κερδίσει λίγο χρόνο και εν συνεχεία τον ενημερώνει ότι ο έλεγχος ολοκληρώθηκε, συντασσόμενος με την άποψη του διαιτητή, ότι δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι.

Ο Κλάτενμπεργκ για τη συγκεκριμένη φάση τονίζει: «Ο αμυνόμενος προσπαθεί να μπλοκάρει τον επιτιθέμενο με τον αριστερό του βραχίονα μπροστά στο στήθος του. Δεν υπάρχει επαφή στα πόδια. Η ενέργεια του αμυνόμενου να εμποδίσει τον επιτιθέμενο με τη χρήση του βραχίονα θα έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα τον καταλογισμό πέναλτι. Η ΚΕΔ αναγνωρίζει ότι έγινε λάθος από τη διαιτητική ομάδα διότι επικεντρώθηκε στο τι έγινε στα πόδια και όχι στο πάνω μέρος του σώματος».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΕΛ

Στο παιχνίδι της Ριζούπολης ασφαλώς στο επίκεντρο είναι η φάση που έκρινε το ματς, δηλαδή το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο διαιτητής Μανούχος ακούγεται να λέει στο VAR πως ο παίκτης της ΑΕΛ είναι γυρισμένος και ότι δεν θέλει να κάνει χέρι για αυτό το λόγο δεν υπέδειξε πέναλτι. Αντίθετα, ο VAR Γκορτσίλας που επανεξετάζει τη φάση κρίνει πως υπάρχει χέρι σε αφύσικη θέση και καλεί τον διαιτητή να κάνει on field review. Ο Γκορτσίλας λέει στο Μανούχο ότι θα του δώσει το σημείο επαφής και εν συνεχεία λέει πως θα του δώσει τη φάση και σε φυσική ταχύτητα. Ο Μανούχος ζητάει κι άλλη κάμερα. Ο Γκορτσίλας του δίνει και την κάμερα που βρίσκεται για το οφσάιντ και του λέει ότι το χέρι είναι έξω από το σώμα και ότι κατά την άποψή του υπάρχει πέναλτι. Ο Μανούχος πείθεται και δίνει τελικά πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Μαϊντανό της ΑΕΛ.

Ο Κλάτενμπεργκ συμφώνησε απόλυτα με την ερμηνεία του VAR Γκορτσίλα και έκρινε πως ορθά ο Μανούχος άλλαξε την αρχική του απόφαση. Ο Βρετανός χαρακτήρισε «απλωμένο» το χέρι του παίκτη της ΑΕΛ, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο «έκανε αφύσικα μεγαλύτερο το σώμα του».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στους Ζωσιμάδες ο Κλάτενμπεργκ εξετάζει τη φάση με την πτώση του Σεμέδο στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ, στο πρώτο ημίχρονο. Στο VAR ακούγεται ο διαιτητής Καραντώνης που λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα. Ο VAR Κοτσάνης που κάνει τον έλεγχο ακούγεται να λέει στον Καραντώνη «πάμε συνεχίζουμε». Ο Κλάτενμπεργκ βλέπει μία «μικρή επαφή» του αμυνόμενου προς τον επιτιθέμενο, πριν ο δεύτερος σηκωθεί για την κεφαλιά, ωστόσο συμφωνεί ότι αυτή δεν είναι αρκετή για να εμποδίσει τον Σεμέδο να παίξει την μπάλα. Ο Βρετανός λοιπόν συντάσσεται με την άποψη της διαιτητικής ομάδας που δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών υπέρ του Ολυμπιακού.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΕΚ

Στο Περιστέρι ο Παπαπέτρου έβγαλε κόκκινη κάρτα στον Μάνταλο της ΑΕΚ. Από την ενδοεπικοινωνία ακούγεται ο διαιτητής Παπαπέτρου που προσπαθεί να ηρεμήσει τους ποδοσφαιριστές της Ενωσης, οι οποίοι διαμαρτύρονται. Μάλιστα μιλάει στον Μάνταλο και του λέει «Πέτρο αν έχω λάθος εννοείται ότι θα την πάρω πίσω, περιμένεις». Ο VAR Κουμπαράκης με τη σειρά του λέει πως ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και επιβεβαιώνει τον διαιτητή λέγοντας πως υπάρχει κόκκινη κάρτα.

Ο Κλάτενμπεργκ σχολιάζοντας τη φάση τονίζει: «Ο παίκτης κάνει με τις τάπες και με υπερβολική δύναμη επαφή στο στήθος του αντιπάλου. Η ενέργεια ξεκάθαρα διακινδυνεύει τη σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου και ο παίκτης σωστά αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι».

ΛΑΜΙΑ – ΒΟΛΟΣ

Στο παιχνίδι της Λαμίας με το Βόλο, ο διαιτητής Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε πτώση του Βασιλόγιαννη, ωστόσο ο VAR Σιδηρόπουλος εξέτασε τη φάση και είπε στον Παπαδόπουλο ότι πρέπει να δώσει φάουλ καθώς η παράβαση έγινε εκτός περιοχής.

Ο Κλάτενμπεργκ συμφωνεί απόλυτα με τη σύσταση του Σιδηρόπουλου στον Παπαδόπουλο να αλλάξει την αρχική του απόφαση, τονίζοντας πως η παράβαση ξεκίνησε και τελείωσε εκτός περιοχής. Επίσης, έκρινε πως ήταν σωστή η κίτρινη κάρτα καθώς υπήρξε ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης.

Καμία δημοσίευση για προβολή