Κλάτενμπεργκ: Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στην πτώση του Ζίβκοβιτς

Print Friendly, PDF & Email

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σχολίασε τις επίμαχες φάσεις της 5ης αγωνιστικής τονίζοντας πως ο Στίλερ καλώς δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στη φάση του 27′ με την πτώση του Ζίβκοβιτς.

Αναλυτικά οι φάσεις που αναλύθηκαν:

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα
Στο γκολ του Βόλου από τον Ουάρντα ακούγεται ο VAR Ευαγγέλου να ρωτάει τον Τσαγκαράκη αν έχει δει κάτι επιλήψιμο στο σπρώξιμο που προηγήθηκε από τον Δουβίκα σε αμυντικό του ΠΑΣ. Ο ρέφερι λέει πως έχει δει τον Δουβίκα να πηγαίνει με φόρα στον αντίπαλο, ωστόσο δεν διαπίστωσε κάτι αντιαθλητικό. Ο Ευαγγέλου του πρότεινε on field review λέγοντας πως έχει βάλει τα χέρια και τον έχει βγάλει εκτός πορείας. Ο Ευαγγέλου δίνει στον Τσαγκαράκη τη φάση και σε slow motion και σε κανονική ροή και τελικά ο ρέφερι αλλάζει την αρχική του απόφαση και ακυρώνει το γκολ του Βόλου.
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ συμφωνεί απόλυτα με τη σύσταση του Ευαγγέλου και τονίζει πως σωστά ακυρώθηκε το γκολ καθώς επηρεάστηκε η ικανότητα του αμυνόμενου να παίξει την μπάλα.

Στη φάση του πέναλτι στο 55’ υπέρ του Βόλου, για χέρι εντός τη περιοχής, ο Τσαγκαράκης ακούγεται στο VAR να λέει πως είναι σίγουρος για την υπόδειξή του. Ο Ευαγγέλου επιβεβαιώνει τον διαιτητή και του αποδίδει τα εύσημα που είδε την παράβαση.
Ο Κλάτενμπεργκ συμφωνεί με την απόφαση που πάρθηκε τονίζοντας πως ο αμυνόμενος σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς το τέρμα καθιστώντας με το χέρι του αφύσικα μεγαλύτερο το σώμα του.

Οι τρεις περιπτώσεις οφσάιντ
Ο Κλάτενμπεργκ συμπεριέλαβε στο βίντεο και τρεις περιπτώσεις οφσάιντ οι οποίες ξεκαθαρίστηκαν μέσω VAR, τονίζοντας πως πρόκειται για αντικειμενικές αποφάσεις, επομένως δεν έχει νόημα να αναπαραχθούν οι διάλογοι της ενδοεπικοινωνίας. Σε αυτές τις φάσεις είναι το ακυρωθέν πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, το οποίο τελικά μέτρησε, το ακυρωθέν γκολ του Απόλλωνα στο ματς με τον Αρη, καθώς και το οφσάιντ πριν τη φάση που διαμαρτυρήθηκε ο Απόλλων για πέναλτι.

Ολυμπιακός – Ατρόμητος
Από το VAR ακούγεται να λένε στον Κουτσιαύτη να μην δώσει συνέχεια στο ματς διότι γίνεται έλεγχος για κόκκινη κάρτα σε παίκτη του Ατρόμητου. Ο Παπαπέτρου ζητάει από τον Κουτσιαύτη να του πει τι έχει δει. Ο Κουτσιαύτης λέει πως έχει δει επαφή χαμηλά στην ποδοκνημική. Ο Παπαπέτρου του λέει πως ο παίκτης του Ατρόμητου πάει με τις τάπες στον αχίλλειο του αντιπάλου χωρίς να έχει πρόθεση να παίξει την μπάλα και του προτείνει on field review. Ο Κουτσιαύτης έκανε την ανασκόπηση και τελικά απέβαλε τον παίκτη του Ατρόμητου.

Ο Κλάτενμπεργκ συμφώνησε μέχρι κεραίες με τη διαχείριση της φάσης από τον VAR Παπαπέτρου και την διόρθωση που έκανε ο Κουτσιαύτης επανεξετάζοντας τη φάση, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν «σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι».

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Στο 15’ ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στη φάση που ο Σάκχοφ βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο Κλάτενμπεργκ θεωρεί ότι το χέρι του Ουκρανού παίκτη της ΑΕΚ ήταν σε φυσιολογική θέση και σωστά ο διαιτητής έδειξε παίζεται. Η φάση αξιολογήθηκε και από τους Γερμανούς διαιτητές στο VAR, οι οποίοι είχαν επίσης ίδια άποψη.

Στο 25’ ο Τόμπιας Στίλερ ακύρωσε γκολ του Τζόλη για τον ΠΑΟΚ μετά από τη συμβουλή του διαιτητή VAR, ο οποίος τον ενημέρωσε πως ο παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε επαφή της μπάλας με το χέρι πριν σκοράρει. Ο Κλάτενμπεργκ θεωρεί σωστή την απόφαση εν τέλει να ακυρωθεί το γκολ και τονίζει πως πλέον, σύμφωνα με τους κανονισμούς, ακόμη και τυχαία να έρθει η μπάλα στο χέρι του επιτιθέμενου, πριν αυτός σκοράρει, τότε θεωρείται παράβαση. Μάλιστα ο Αγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ για αυτόν τον κανονισμό, επισημαίνει πως «αντιλαμβάνεται τον εκνευρισμό προπονητών, ποδοσφαιριστών και εκπροσώπων του Τύπου»!

Στο 27’ υπάρχει η πτώση του Ζίβκοβιτς στην περιοχή της ΑΕΚ και ο VAR εξετάζει από όλες τις διαθέσιμες λήψεις αν υπάρχει περίπτωση πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Τελικά επιβεβαιώνει την αρχική απόφαση του Στίλερ, να μην δώσει πέναλτι και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Για αυτήν την επίμαχη φάση, που σήκωσε διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο Κλάτενμπεργκ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή να δείξει συνέχεια στο παιχνίδι, καθώς ο αμυνόμενος βρίσκεται μπροστά από τον επιτιθέμενο στην προσπάθεια για παίξιμο της μπάλας, ενώ ο επιτιθέμενος επίσης κινεί το πόδι του προς το μέρος του αμυνόμενου με αποτέλεσμα να προκληθεί μία φυσιολογική επαφή κατά τη διεκδίκηση της μπάλας».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή