Κλάτενμπεργκ: “Μύθοι” και πραγματικότητα

Intime/Στέλιος Βολιτάκης
Print Friendly, PDF & Email

Eπικρίνεται o Κλάτενμπεργκ επειδή θα δώσει διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με ερωτήσεις που από πριν θα του είναι γνωστές, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω της πανδημίας του covid-19.

Γνωρίζουν επίσης ότι ακόμα κι αν επέλεγε να δώσει συνέντευξη τύπου παρουσία δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και κάμεραμεν, οι περιορισμοί που υπάρχουν θα οδηγούσαν στον αποκλεισμό από την αίθουσα των περισσότερων ΜΜΕ, που θα ήθελαν να βρίσκονται και να υποβάλουν ερωτήσεις.

Αλλά ακόμα κι αν γινόταν με παρουσία εκ περιτροπής, κανείς δεν θα μπορούσε να είναι παρών σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, αρά αφενός δεν θα υπήρχε «συνολική εικόνα» και αφετέρου θα υποβάλλονταν οι ίδιες και οι ίδιες ερωτήσεις.

Ο Κλάτενμπεργκ, και ενώ το σίδερο έχει αρχίσει να καίει, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου κάνει αυτό που δεν έκαναν οι πρόεδροι της ΚΕΔ, μηδέ του Περέιρα εξαιρουμένου, για να μην μιλήσουμε για της αλήστου μνήμες εποχές των ΚΕΔ, έως το 2016, όπου βασίλευε η σιωπή.

Ο Κλάτενμπεργκ τολμά και δίνει στη δημοσιότητα τους διαλόγους του διαιτητή με τους VARίστες, κάτι που πέρυσι αποτελούσε αίτημα αρκετών.

Τολμά και σχολιάζει δημόσια με χαρακτήρα εκπαιδευτικό και ενίοτε επικριτικό τις αποφάσεις των διαιτητών σε κρίσιμες φάσεις, προσφέροντας σε δημόσια θέα ένα υλικό που θα μπορούσε να απευθύνεται μόνο στους διαιτητές και να προβάλλεται στην αίθουσα ενός ξενοδοχείου, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, με χρονοκαθυστέρηση και χωρίς τους δημοσιογράφους παρόντες.

Ο Κλάτενμπεργκ, όπως έχουμε ξαναπεί, σπάει το «νόμο της σιωπής». Δεν φοβάται να μιλήσει, να αντιπαρατεθεί, να απαντήσει, να εκτεθεί.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα, «μύθοι»…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή