“Κοινοποιήστε το έγγραφο της UEFA – H EΠΟ πιθανόν να χάσει την αρμοδιότητα αδειοδότησης των ΠΑΕ”!

Print Friendly, PDF & Email

Εξώδικο στην ΕΠΟ με το οποίο ζητεί να γίνει γνωστό το έγγραφο της UEFA σχετικά με την λειτουργία του τμήματος αδειοδότησης και με τις ποινές που επιβλήθηκαν λόγω των επτά παρατηρήσεων που έγιναν ως προς τη λειτουργία του, έστειλε η ΚΕΠ.

“ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Της Κοινωφελούς Ένωσης Προσώπων με την επωνυμία”ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ-ΚΕΠ”που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα
          Π Ρ Ο Σ
1.Τον Πρόεδρο της ΕΠΟ,
κ.Παναγιωτη ΜΠΑΛΤΑΚΟ,
2.Τον Προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ,κ.Νικολαο ΜΠΑΡΤΖΗ,
3.Τον Προϊστάμενο του Τμήματος Αδειοδότησης,κ.Βασιλειο ΣΑΡΑΚΗ,
4.Την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου,Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης της ΕΠΟ,κ.Διονυσια ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ
Όπως γνωρίζετε, η UEFA με πρόσφατες αποφάσεις της που η “καμαριλα” της ΕΠΟ κρατούσε για αρκετές ημέρες μυστικές ακόμα κι από τον Πρόεδρο της, επέβαλε βαρύτατες χρηματικές ποινές εις βάρος της ΕΠΟ και συγχρόνως την εγκαλει ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της, προκειμένου να την ελέγξει πειθαρχικά και να της επιβάλλει βαρύτατες πειθαρχικές ποινές για παραβιάσεις του Κανονισμού Αδειοδότησης των ΠΑΕ.
ΕΠΕΙΔΗ η συγκεκριμένη πειθαρχική έρευνα προκλήθηκε κατόπιν της από 22.6.2022 καταγγελίας 30 μελών της ΚΕΠ κατά της ΕΠΟ, όσον αφορά την διαδικασία αδειοδότησης 5 ΠΑΕ της Super League 1 και 5 ΠΑΕ της Super League 2 σε σχέση με τις καταγγελίες τους για τις ανεκτελεστες διαιτητικές αποφάσεις της ΠΕΕΟΔ, του ΤΔΔ και του ΔΔΠ της ΕΠΟ.
ΕΠΕΙΔΗ αυτή η καταγγελία μας που απευθύνθηκε στο Σώμα Οικονομικών Ελέγχων και Αδειοδότησης και στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, αποτελεί άρρηκτη συνέχεια της από 20.12.2021 καταγγελίας μας στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA.
ΕΠΕΙΔΗ το καθεστώς αδιαφάνειας που μαστίζει την ΕΠΟ δεν μας επιτρέπει να γνωρίζουμε το ακριβές περιεχόμενο του εγγράφου της UEFA.
ΕΠΕΙΔΗ όπως έχουμε πληροφορηθεί από έγκυρα δημοσιεύματα που ΟΥΤΕ ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΑΝ,ΟΥΤΕ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ, η UEFA επέβαλε βαριές πειθαρχικές κυρώσεις εις βάρος της ΕΠΟ για ζητήματα λειτουργίας του Τμήματος Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
ΕΠΕΙΔΗ είναι απαράδεκτη η μυστικοπάθεια σας γιατί διακινδυνευετε το ευρωπαϊκό μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν εκτός των υπολοίπων ποινών, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ Η ΕΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΕ ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η UEFA ,ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΙΔΙΑ,ΕΙΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
ΕΠΕΙΔΗ λόγω των καταγγελιών μας και των εκκρεμών υποθέσεων των μελών μας ενώπιον του Τμήματος Αδειοδότησης της ΕΠΟ, έχουμε έννομο συμφέρον να μας ενημερώσετε για το ακριβές περιεχόμενο της απόφασης της UEFA.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ για πολλοστή φορά την λειτουργία του Τμήματος Αδειοδότησης της ΕΠΟ,
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την συνεχιζόμενη παραβίαση του Διεθνή Κανονισμού Αδειοδότησης και την μη εκτέλεση των αμετάκλητων αποφάσεων μας,
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να μας κοινοποιήσετε το έγγραφο της UEFA, άλλως
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ οτι θα προσφύγουμε ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων για να ζητήσουμε την επίδειξη κάθε κρίσιμου σχετικού εγγράφου που αφορά τα έννομα περιουσιακα δικαιώματα μας.
             Αθήνα 17.3.2023
                ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΠ
    ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ-
Κοσμάς ΜΗΤΣΙΟΣ”
Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή