Κωνσταντόπουλος: “Αναμένουμε τον κ. Αυγενάκη να καταθέσει στη Βουλή την Ολιστική Μελέτη”

Print Friendly, PDF & Email

Ο βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, από την Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφέρθηκε στην τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών των αθλητικών Ομοσπονδιών για το έτος 2020 και τόνισε πως αναμένει να κατατεθεί στη Βουλή η Ολιστική Μελέτη των FIFA/UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:
“Κανείς δε διαφωνεί με την ύπαρξη Μητρώου, ώστε να καταγραφούν τα ενεργά σωματεία και να εξαλειφθεί το φαινόμενο των σωματείων σφραγίδων.

Ωστόσο, σήμερα κινδυνεύουμε να φτάσουμε στην αντίπερα όχθη.

Το Μητρώο επιβάλλεται να είναι ανοιχτό, χωρίς αποκλεισμούς κι όχι να εργαλειοποιείται για να ελεγχθεί το εκλογικό σώμα.

Ακόμα δε και πρακτικά μιλώντας, το Μητρώο έχει εξελιχθεί σε μια χρονοβόρα διαδικασία που εξελίσσεται μετ’εμποδίων.

Χιλιάδες σωματεία αναμένουν την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και βρίσκονται αντιμέτωπα με γραφειοκρατικά αδιέξοδα, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας!

Πολύ αμφιβάλλω αν τα σωματεία θα προλάβουν να εγγραφούν στο Μητρώο.

Και ο αποκλεισμός τους από τις εκλογές και από τη χρήση δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων για το λόγο αυτό, είναι ανεπίτρεπτος.

Τέλος, στο θέμα του ποδοσφαίρου αναμένουμε από τον κ. Υφυπουργό να καταθέσει στη Βουλή την ολιστική μελέτη της FIFA και UEFA για τη βελτίωση και αναβάθμιση του ελληνικού Ποδοσφαίρου καθώς και το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη στις 25 Φεβρουαρίου μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της FIFA και UEFA.

Οι πολίτες και οι φίλαθλοι δικαιούνται να γνωρίζουν τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή