Κοντονής: “Όταν είχα ζητήσει να έρχονται ξένοι διαιτητές μου είχε επιτεθεί το σύστημα και ειδικά ο Ολυμπιακός”!

Print Friendly, PDF & Email

O πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού και Υπουργός Δικαιοσύνης, επί κυβερνήσεων Τσίπρα, Σταύρος Κοντονής, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Μεταξύ άλλων είπε:

Για τη θητεία του ως Υφυπουργός: «Υπήρχε ένα καθεστώς αντικανονικότητας, η λεγόμενη παράγκα, που ακύρωνε τον υγιή ανταγωνισμό. Πέρασαν χρόνια και όλοι αναγνωρίζουν ότι έγινε προσπάθεια το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό και δεν ξέρουμε τον πρωταθλητή. Το τι τράβηξα όταν προσπάθησα να διαλύσω το καθεστώς εκείνο δεν το φαντάζεστε. Πλέον, τέσσερις μεγάλες ομάδες της χώρας διεκδικούν τον τίτλο».

Για τις διαμαρτυρίες: «Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να αντιληφθούν ότι έχουν στήσει ένα συνεταιρισμό τη Σούπερ Λιγκ. Οι ίδιοι τον έφτιαξαν και συμφώνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο και να κερδίζουν χρήματα. Καλό θα ήταν να αποφασίσουν αν έχουν συνεταιρισμό κατ’ όνομα ή απλά κάνουν ανακοινώσεις για να κρύψουν πιθανές ανεπάρκειες τους».

Πώς θα το αντιμετώπιζε την τοξικότητα: «Δεν θέλω να πω τι θα έκανα. Θα πω απλά ότι η κάρτα φιλάθλου είναι ένα εργαλείο σε όλο τον κόσμο. Δεν προχώρησε γιατί απ’ όταν έφυγα δινόταν απλά παρατάσεις και εν τέλει απλά δεν εφαρμόστηκε. Είχα προχωρήσει σε κοινή συνάντηση με τους ιδιοκτήτες, είχα δει και τον καθένα ξεχωριστά. Το θέμα είναι να καταλάβουν οι ίδιοι, αλλιώς θα πρέπει η Πολιτεία να πάρει μέτρα. Έχουμε και το VAR και δεν μπορούμε να έχουμε πολλά παράπονα. Φυσικά, θα υπάρξουν λάθη αλλά σκεφτείτε τι γινόταν πριν οχτώ χρόνια. Τα διαιτητικά λάθη έχουν περιοριστεί».

Για το αν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα: «Στο χέρι τους είναι να τελειώσει αλλά και να μην τελειώσει. Οι ιδιοκτήτες πυροδοτούν τυφλά πάθη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται. Βλέπω τους γονείς του Άλκη Καμπανού και σκέφτομαι πού πηγαίνουμε και τι κάνουμε; Γι’ αυτό ήμουν αυστηρός και ήθελα να καταλάβει ο καθένας ότι κάνοντας κάτι τέτοιο, θα έχει απέναντι του το κράτος».

Για τους ξένους διαιτητές: «Θυμάστε ότι ήμουν ο πρώτος που ζήτησε ξένους διαιτητές σε κρίσιμα παιχνίδια. Η ΕΠΟ είχε πει ότι ήταν παράνομο και γι’ αυτό απευθύνθηκα στην UEFA. Μου είπαν να στείλω το αίτημα και ότι θα στείλουν. Μου είχε επιτεθεί το σύστημα και ειδικά ο Ολυμπιακός γιατί υποβαθμίζω τους Έλληνες και όταν κάλεσα την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τα μέσα του συστήματος έλεγαν ότι θέλω να επιβάλλω τρόικα στο ποδόσφαιρο. Και τώρα εκείνοι ζητούν ελίτ διαιτητές! Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου. Λένε τα αντίθετα και δεν μπορεί να βρεθεί άκρη. Αν αλλάζουμε θέση για ένα ζήτημα κάθε μέρα, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Σίγουρα υπάρχει σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια όταν κάποιος αλλάζει άποψη για δομικά θέματα. Μακάρι να υπάρξουν ελίτ διαιτητές αλλά και όσοι έρχονται δεν είναι για πέταμα. Βέβαια, αν έρθει ένας διαιτητής και δεν έχει καλή διαιτησία, καλό θα ήταν να μην ξαναέρθει».

Για τον Μπαλτάκο: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Δεν παρακολουθώ τα διοικητικά θέματα αλλά ως φίλαθλος με αφήνει αδιάφορο το διοικητικό. Αυτά ας απασχολήσουν άλλους. Το αυτοδιοίκητο έχει να κάνει με την οργάνωση του αθλήματος και όχι με τα κοινωνικής φύσεως ζητήματα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή