Ακρίδας: “Πήγε να πάρει στο λαιμό του ο βοηθός το διαιτητή – Σωστά μέτρησε το γκολ του Ολυμπιακού”

Ο Πορτογάλος διαιτητής Βερίσιμο
Print Friendly, PDF & Email

Πολύ καλή έκρινε τη διαιτησία του Βερίσιμο, στην αναμέτρηση Βόλος – Ολυμπιακός, ο κριτής του Master REF, Κώστας Ακρίδας, τονίζοντας πως στη δύσκολη φάση του 81’, όπου κρίθηκε το παιχνίδι, ο Πορτογάλος διαιτητής πήρε τη σωστή απόφαση.

Αγώνας: Βόλος – Ολυμπιακός 1-2, Διαιτητής Βερίσιμο, VAR: Εστέβες, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 61’ σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Ελ Αραμπί διότι ήταν οφσάιντ ο Φορτούνης, μπήκε και η γραμμή του VAR για να επιβεβαιώσει το ορθό της απόφασης. Σωστός ο β’ βοηθός Δημητριάδης, που υπέδειξε το οφσάιντ.

Στο 81’ σωστά μέτρησε το γκολ του Εμβιλά για τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν, που είναι σε θέση οφσάιντ, δεν βρίσκει την μπάλα, αντίθετα επιχειρεί να την αποφύγει και κάνει προσπάθεια να μη συμμετάσχει στη φάση . Ο τερματοφύλακας του Βόλου ήταν εκτός φάσης, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να προλάβει να επέμβει.

Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν είχε τον Χασάν μπροστά του, δεν επηρέασε δηλαδή το οπτικό του πεδίο. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας επηρεασμός από τον Χασάν. Ο β’ βοηθός Δημητριάδης πήγε να πάρει τον διαιτητή στο λαιμό του. ο Βερίσιμο όμως πήγε ο ίδιος σωστά να δει τη φάση στο VAR, έκανε τη διαπίστωση μόνος του και κατακύρωσε το γκολ.

Γενικά μία πολύ καλή διαιτησία σε ένα δύσκολο παιχνίδι με σωστές αποφάσεις στην εφαρμογή κανονισμών. Ο διαιτητής έδωσε πολλές κίτρινες αλλά ήταν όλες επιβεβλημένες.

Σωστός επομένως και στην εφαρμογή του πειθαρχικού ελέγχου. Αν εξαιρέσουμε τη φάση στο 81’, ήταν άψογοι στα καθήκοντά τους και οι δύο βοηθοί (Πετρόπουλος και Δημητριάδης). Η συνεργασία ήταν καλή με το VAR και τους βοηθούς.

Πολύ καλή διαιτησία, είχε προσωπικότητα ο Βερίσιμο και στις αποφάσεις του δεν ταλαντεύτηκε πουθενά, ενώ στη δύσκολη φάση έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία».

Βαθμολογία: 8,30

Μαθήματα διαιτησίας από τους Έλληνες, έχασε την μπάλα με τις κάρτες ο Καμπάκοφ στο ντέρμπι ΠΑΟ – ΑΕΚ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή