Κούγιας: Ο Αυγενάκης μετέφερε την άποψη ότι η SL2 είναι το πιο βρώμικο πρωτάθλημα στην Ευρώπη

Print Friendly, PDF & Email

Στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League 2 αλλά και στη συνάντηση με τoν Λ. Αυγενάκη, στην οποία συμμετείχε ως μέλος της επιτροπής της “μικρής λίγκας”, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αλ. Κούγιας, στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε για την παρουσίαση του νέου προπονητή της ΑΕΛ, λέγοντας τα εξής:

«Το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει ούτε 24 Οκτωβρίου, μάλλον πάμε για 31/10. Ο Αυγενάκης μας είπε ότι οι 11 από τις 12 ομάδες της Super League 2 είναι στα στημένα ματς. Μετέφερε την άποψη ότι πρόκειται για το πιο βρώμικο πρωτάθλημα στην Ευρώπη με τις πιο βρώμικες ομάδες. Όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει η ΕΕΑ να κάνει τη δουλειά της και να βρει πώς Ιρανοί, Αυστραλοί, Αμερικάνοι, από τον… Άρη αγοράζουν ομάδες χωρίς οπαδούς. Θα γίνει ενδελεχής έλεγχος των Πόθεν Έσχες και μην εκπλαγείτε αν ανακληθούν πιστοποιητικά όταν διαπιστωθεί ότι τα χρήματα δεν είχαν νόμιμη προέλευση».

Κι ενώ σύμφωνα με το υφυπουργό Αθλητισμού αλλά και την την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, που επέβαλε όριο στοιχηματισμου,  η Super League 2 είναι ένα πρωτάθλημα με έντονο το φαινόμενο της χειραγώγησης αγώνων, γίνονται συζητήσεις με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η ΕΡΤ για ένα χρόνο δίνει 4,3 εκατομμύρια ευρώ (όσα έδινε πέρυσι συνολικά σε Super League 2 και Football League) και προτείνει η κατανομή μέρους των χρημάτων να γίνει ανάλογα με τη θέση κάθε ομάδας στη βαθμολογία.

Η πρόταση της ΕΡΤ θα συζητηθεί τη Δευτέρα 18/10 στο ΔΣ της SL2 όπου θα συζητηθούν τα εξής:

:«Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 18/10/2021 και ώρα 14:30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ 2, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», µε θέµατα ημερήσιας διάταξης: 1) Ενημέρωση για την συνάντηση µε την ΕΡΤ. 2) Αγωνιστικά θέµατα. 3) Διάφορα θέµατα».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ AEΛ προανήγγειλε «καταγγελία εναντίον των τριών της επιτροπής για παράνομη απόφαση, καθώς και δύο δικηγόρων που έστησαν την ιστορία των νταραβεριτζήδων, αγωγή στην ΕΠΟ για την ανάκληση των δελτίων μας και καταγγελία για όλη τη βρωμιά τότε με τη Λαμία».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή