Κουπτσιδης: “Απώτερος στόχος είναι να ελέγξουν τις εκλογικές διαδικασίες με το Μητρώο”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών και μέλος της ΕΕ ΕΠΟ, Δημοσθένης Κουπτσίδης
Print Friendly, PDF & Email

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών, Δημήτρης Κουπτσίδης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του West Channel και στο Δημήτρη Βακρατσά και αναφέρθηκε στο Αθλητικό Μητρώο, υποστηρίζοντας πως απώτερος στόχος του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη είναι να ελέγξει τις εκλογικές διαδικασίες των ομοσπονδιών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε σε απόδοση SoccerPlus

Για την στήριξη στα ερασιτεχνικά σωματεία που έχει υποσχεθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού: «Ο κ. Αυγενάκης εδώ και πολύ καιρό, από τον Μάρτιο, υπόσχεται βοήθεια και στήριξη. Δυστυχώς με αυτήν τη διαδικασία του Μητρώου, αυτό στην πράξη είναι ουτοπικό. Θα επιχορηγηθούν κάποιοι και συγκεκριμένοι. Δεν θα αφορά το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η διαδικασία γίνεται υπό πίεση, οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές, η πλατφόρμα δεν είναι εφικτό να είναι προσβάσιμη για τους πολλούς και έτσι ένα μεγάλο μέρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού θα μείνει εκτός. Από την ΕΠΟ έχουν εγκριθεί μόνο 800 σωματεία, λιγότερα δηλαδή από το 1/3. Αυτό κάτι σημαίνει και κάτι λέει… Αν θέλει ο Υπουργός να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που συρρίκνωσε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο… Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω κάτι. Θεωρώ σε αυτήν την εποχή, πρέπει να υπάρχει ευελιξία. Πρέπει να ξέρει ο Υπουργός ότι οι ερασιτέχνες παράγοντες δίνουν από το υστέρημά τους. Δεν μπορεί να περιμένει να βάλουν 800-1.000 ευρώ για να πληρώσουν λογιστές και δικηγόρους για να καταθέσουν αυτά τα χαρτιά. Δεν είναι λογικό, πρέπει να υπάρξουν πιο απλουστευμένες διαδικασίες. Δεν μπορεί να θέλουν να χειραγωγήσουν τα σωματεία».

Για το αν αντιδράει η ΕΠΟ στο Μητρώο: «Δεν αντιδρούμε στη φιλοσοφία. Αντιδρούμε στις ασφυκτικές προθεσμίες και στην υπερβολική πίεση που υπάρχει για κάποια δικαιολογητικά. Δεν είναι εύκολα αυτά για τα σωματεία. Η επιστολή της FIFA/UEFA αναφέρει ειδικά για το Μητρώο: Παρόλο που αναγνωρίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θεμιτούς λόγους να θεσπίσει εύλογα και αντικειμενικά κριτήρια για τους αθλητικούς οργανισμούς, που θα δικαιούνται να λάβουν την κυβερνητική στήριξη και δημόσια χρηματοδότηση…τα κριτήρια αυτά δεν θα πρέπει να παραβιάζουν τις υποχρεώσεις της ΕΠΟ να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της, συμπεριλαμβανόμενης της απόφασης του ποια σωματεία μπορούν να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της και τον καθορισμό του ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική της Συνέλευση. Γιατί απώτερος στόχος είναι να ελέγξουν τις εκλογικές διαδικασίες με το Μητρώο. Για αυτό κάθε βδομάδα φέρνουν τροποποιήσεις ανάλογα με τις εκλογές κάθε ομοσπονδίας. Το ποδόσφαιρο, που είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων και το πιο λαϊκό άθλημα δεν θα είναι προσβάσιμο σε πολύ κόσμο, αλλά θα είναι μόνο σε αυτούς που θα μπορούν να μπαίνουν στα Μητρώα. Διότι πέραν της επιχορήγησης σου απαγορεύεται η λειτουργία σου ως σωματείο. Ο σκοπός ποιος είναι; Να κλείσουμε τα σωματεία; Η ΕΠΟ έχει στείλει επίσημα 2.599 σωματεία. Λόγω κορονοϊού το πολύ να μη συμμετέχουν 100-150, τα υπόλοιπα μέχρι τα 800;».

Για το γεγονός ότι υπάρχει δράση μόνο στη SL1: «Σέβομαι τα πρωτόκολλα, αλλά έχουμε μία πρωτοκαθεδρία παγκόσμια. Σε όλο τον κόσμο διεξάγονται τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα όμως έχουμε μόνο τη SL1. Μόνο εδώ και σε μία αφρικανική χώρα ισχύει αυτό… Στη SL2 και στη FL είναι τουλάχιστον 2.000 οικογένειες και δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Κάποιοι έχουν ευθύνες εδώ. Όταν είναι επαγγελματίες είναι η δουλειά τους, θα πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να δουλέψουν. Δεν λέω να μην τηρηθούν τα πρωτόκολλα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή