Κουπτσίδης: Ο Αυγενάκης δεν στήριξε τον Ζαγοράκη – Δεν συναινώ με την πρόταση Κλάτενμπεργκ για την ΚΕΔ

ΙΝΤΙΜΕ / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Δ. Κουπτσίδης και πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών στον ΕΡΑ Σπορ και στον Άγγελο Στίμο, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Για παραίτηση Ζαγοράκη: Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν στήριξε την επιλογή του Ζαγοράκη και αυτό ήταν παράπονο και του ιδίου. Όλο το ποδόσφαιρο στήριξε την επιλογή του. Υπήρξε μπούλινγκ με το μείον 6 του Άρη, κάποιες θέσεις που δεν στηρίχτηκαν από το υφυπουργό. Ήταν έκρυθμη η κατάσταση από το θέμα του Άρη με γεγονότα και περιστατικά, δεν υπήρξε στήριξη από τον υφυπουργό Αθλητισμού και αφότου πέρασε την ολιστική μελέτη θεώρησε ότι έπρεπε να αποχωρήσει. Μας έλεγε ότι έχει ημερομηνία λήξης.

 

Για την ολιστική μελέτη: Θα πρέπει να εφαρμοστεί. Στην ΓΣ του Ιουνίου θα έχουμε την εκλογή του νέου προέδρου και εκεί θα είναι το ορόσημο γι’ αυτά που θα εφαρμοστούν. Κάποια πράγματα θα αρχίσουν να προετοιμάζονται. Δεν έχει προσδιοριστεί αν θα είναι Έλληνας ή ξένος ο διευθύνων σύμβουλος.

 

Για τη διαιτησία και τα νέα μέλη της ΚΕΔ: Προσωπική άποψη. Προκηρύχθηκαν τρεις θέσεις και προσέλαβε τέσσερις. Δεν μπορώ να συναινέσω. Το ίδιο έγινε και με το  Μπένετ που μας ανακοινώθηκε ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του από το Μάρτιο χωρίς να το γνωρίζουμε. Σε λίγο δεν θα έχουμε Έλληνες διαιτητές. Πρέπει να φύγει η κηδεμονία από το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να κατευθύνεται από ξένους και μόνο. Να τελειώνει αυτή η ιστορία με τους αρχιδιαιτητές. Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για τα ονόματα που μπήκαν στην ΚΕΔ. Ξέρω τον κ. Καλύβα που γνώριζε τι γίνεται και είχε άποψη. Δεν ξέρω κατά πόσο ο κ. Κλάτενμπεργκ είχε άποψη για τις επιλογές που έκανε κι αν κατάφερε μέσα σε δέκα λεπτά να διαμορφώσει άποψη. Δε λέω ότι όσοι επελέγησαν δεν είναι ικανοί.

 

Για επαγγελματική διαιτησία: Ίσως κάνει τους διαιτητές πιο προσηλωμένους και προσεκτικούς. Θα το στηρίξουμε.

 

Για το φετινό πρωτάθλημα: Δεν θα υπάρχει ομάδα που θα ξεφύγει με μεγάλη διαφορά από νωρίς. Θα είναι πιο ενδιαφέρον από τα προηγούμενα. Ψήφισα να ανεβαίνουν δύο ομάδες από τη Super League 2.

 

Για τις ομάδες της Football League για τις οποίες δεν θα ισχύσουν οι αποφάσεις περί μη αδειοδότησης: Υπήρξε ένα σκεπτικό συγκεκριμένο.  Έρχεται ο υφυπουργός και συγχωνεύει τις δύο κατηγορίες με ένα νομοσχέδιο που αφήνει πολλά κενά και πολλά πράγματα στον αέρα. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν γνώριζαν ότι είχαν υποχρέωση φακέλου αδειοδότησης και το έμαθαν αργότερα. Ήταν άδικο γι’ αυτές τις ομάδες να μπουν στη διαδικασία και να στερηθούν τις μεταγραφές.

 

Για την κατάσταση στα τοπικά πρωταθλήματα: Να αναλάβουν οι δήμοι τα τεστ covid των ομάδων. Σε ΕΠΣ που ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα για το πως θα καλύψουν τα τεστ. Θα εγκαταλείψουν οι ομάδες που είναι αδιάφορες και θα γίνουν πρωταθλήματα παρωδία. Η πολιτεία πρέπει να δώσει λύση αν θέλει να έχουμε αθλητισμό. Μου ακούγεται φασιστικό να λέει κάποιος αν δεν εμβολιαστείτε δεν παίζετε. Έχουμε έναν υφυπουργό που αποφασίζει και διατάζει. Η ΕΠΟ δεν καλείται επίσημα στο διάλογο και καλούνται άλλοι φορείς. Σωστά δόθηκε παράταση, στα σωματεία αλλά ζητούνται έγγραφα που δεν είναι απαραίτητα. Σταμάτησε και η επιχορήγηση για το μαζικό αθλητισμό.

 

Για τα εκπρόθεσμα δελτία που εξέδωσε η ΕΙΠ/ΕΠΟ στον Κισσαμικό: Τα πέντε δελτία του Κισσαμικού εκδόθηκαν επειδή θεωρήθηκε ότι τραυματίστηκε ο υπάλληλος της ΠΑΕ. Πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό. Ζήτησα να γίνει αναψηλάφηση της υπόθεσης. Δεν είχαν άλλους υπαλλήλους; Για μένα δεν είναι πειστικό. Να ανακληθούν για λόγους ισονομίας και για  να μη δημιουργούμε την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή