Κουρίδης: Το πακιστανικό τηλέφωνο μου το έδωσε μια σερβιτόρα – Ο Μαρινάκης ήθελε να πουλήσει εκδούλευση στον Εθνικό Γαζώρου

Print Friendly, PDF & Email
Με την  απολογία του πρώην νομικού συμβούλου της ΕΠΟ, Θεόδωρου Κουρίδη,  συνεχίστηκε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την επονομαζόμενη υπόθεση της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου, με 28 κατηγορούμενους, που αντιμετωπίζουν κατηγορίεςγια αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων σε βαθμό κακουργήματος και οχτώ από αυτούς για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, για την περίοδο 2012 – 2015
Η απολογία ξεκίνησε με την αναφορά της προέδρου του δικαστηρίου ότι «ο κ. Κούγιας σας έχει αποκαλέσει εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης».
Ο Κουρίδης απάντησε: «Ο Κούγιας άλλαξε τρεις φορές τις καταθέσεις του. Μέχρι πριν πάει στον εισαγγελέα εκθείαζε την ακεραιότητα και την προσωπικότητά μου. Τα είπε γιατί χρωστούσε χρήματα η Παναχαϊκή στην ΕΠΟ και δεν εκδίδαμε κάποια δελτία. Από την επομένη, άρχισε ο πόλεμος αυτός. Και πριν ήταν και δικηγόρος μου».
Για την συνάντηση στο Χίλτον τον Δεκέμβριο του 2011 και την παρουσία Μαρινάκη: «Στο Χίλτον δεν έγινε καμία συζήτηση για τις εκλογές στην ΕΠΟ. Οι εκλογές ήταν 10 μήνες μετά. Ο Σαρρής εξέφρασε την επιθυμία του τον Ιούνιο, όταν ο Πιλάβιος είπε ότι δεν θα ξανακατέβει. Τον Αύγουστο που βγήκαν οι πίνακες, ο Γκαγκάτσης δεν είχε δηλώσει υποψηφιότητα. Οι υποψηφιότητες και των δύο δηλώθηκαν 4 Σεπτεμβρίου».
Για την συνάντηση με τον Πέτρο Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα τις παραμονές του Ξάνθη-Ολυμπιακός το 2012: «Στην Καλαμάτα πήγα για επαγγελματικούς λόγους. Όχι για τον Κωνσταντινέα. Με πήρε και συναντηθήκαμε στο φούρνο του. Δεν ήξερα ότι είχε οριστεί στο Ξάνθη-Ολυμπιακός. Εκείνος μου το είπε. Και του είπα: “Κοίταξε να παίξεις καλά για να κλείσεις στόματα”. Του το είπα επειδή τον έκραζαν οι εφημερίδες για τις διαιτησίες του. Λέει και ψέματα ότι υπήρξε διεθνής, ενώ δεν υπήρξε ποτέ. Και έρχεται μετά από 21 μήνες και είπε το παραμύθι ότι τον εκβιάσαμε εγώ και ο Σταθόπουλος. Είδε το φως το αληθινό μετά από 21 μήνες».
Για τις συνομιλίες με «πακιστανικά» τηλέφωνα: «Πριν φύγω για Πολωνία, για το EURO του 2012, καθόμουν σε καφετέρια και μου λέει κάποιος αν έχω κάνει περιαγωγή στο τηλέφωνο, επειδή θα έφευγα στο εξωτερικό. Και δεν είχα κάνει. Τότε η σερβιτόρα που την ξέραμε, μου φέρνει ένα τηλέφωνο, μια συσκευή, που είχε κάρτα μέσα, για να μπορώ να μιλάω από το εξωτερικό. Μου είπε… πάρε αυτό, θα δουλεύει. Και το πήρα.
Γιατί να μην το πάρω; Νόμιζα ότι ήταν δικό της.
Για τις συνομιλίες με Μαρινάκη και την φράση του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού «να απορριφθεί», για την δικαστική υπόθεση του αγώνα Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος: «Το ενδιαφέρον του Μαρινάκη ήταν να σφυρίζουν καλοί διαιτητές στα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ για να σταματήσει ο Κούγιας να τον βρίζει. Εγώ απλά μετέφερα μετά στον Σαρρή αυτό που μου είπε ο Μαρινάκης για τον διαιτητή Ιωαννίδη. Εγώ δεν έκανα κανέναν ορισμό. Για τον Εθνικό Γαζώρου, ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει τον τερματοφύλακα Γιαννιώτη από την ομάδα αυτή και ο Μαρινάκης ήθελε να δείξει ότι έχει ενδιαφέρον για την ομάδα ώστε να πάει καλά η διαπραγμάτευση. Δεν ενδιαφερόταν για την απόφαση. Για τη μεταγραφή ενδιαφερόταν. Ήθελε να πουλήσει εκδούλευση στην ομάδα εκείνη ότι ενδιαφέρεται, για να πάρει τον παίκτη».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τον εισαγγελέα της έδρας, Χάρη Λακαφώση:

Λακαφώσης: Γιατί δέχεστε να μεσολαβήσετε για έναν διαιτητή; Και μάλιστα από έναν παράγοντα του ποδοσφαίρου, όπως τον Μαρινάκη;

Κουρίδης: Δεν δέχτηκα να μεσολαβήσω. Απλά το μετέφερα στον Σαρρή. Γιατί να μην το κάνω; Πού είναι το κακό; Πού είναι το παράνομο; Μου ζήτησε ο Μαρινάκης να το μεταφέρω και το μετέφερα.

Λακαφώσης: Το «αυτοί δεν είναι μαζί μας» που σας λέει ο Μαρινάκης, τι εννοεί;

Κουρίδης: Δεν είναι έτσι στην απομαγνητοφώνηση. «Μαζί σας» λέει, όχι «μαζί μας». Δεν είναι σωστή αποτύπωση. Ο Μαρινάκης είπε «δεν είναι μαζί σας».

Ο Θόδωρος Κουρίδης κατέληξε: «Ούτε στους πίνακες διαιτητών συμμετείχα, ούτε σε χειραγώγηση αγώνων συμμετείχα, ούτε σε κάποια συμμορία συμμετείχα. Με έχουν κρεμάσει στα μανταλάκια τόσα χρόνια. Περιμένω την απόφασή σας, όχι μόνο για τη δικαίωσή μου, αλλά και για όσους κατέθεσαν ψέματα για μένα». «Ο Μαρινάκης κάθισε 10-15 λεπτά στο Χίλτον και έφυγε»

Ενώπιον του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογήθηκε και ο κατηγορούμενος πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της επο και πρόεδρος της ΕΠΣ Ευβοίας, Γιάννης Παπακωνσταντίνου: «Δεν είχα καμία συμμετοχή και καμία σχέση με τους πίνακες του 2012. Εγώ εκλέχθηκα πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2012. Ο Πιλάβιος και ο Σαρρής ήταν κουμπάροι μου, είχα άριστη σχέση και με τους δύο. Τρώγαμε συχνά μαζί. Γινόντουσαν πολλά γεύματα με παράγοντες του ποδοσφαίρου. Έτσι έγινε και στο Χίλτον, με τον Χρήστο Σάββα, τον Σαρρή, τον Προύντζο και τον Κουρίδη. Τρώγαμε και κάποια στιγμή πέρασε με παρέα ο κ. Μαρινάκης. Κάθισε μαζί μας 10-15 λεπτά και έφυγε. Δεν ήταν στις προθέσεις του Σαρρή να κατέβει για πρόεδρος αν κατέβαινε ο Πιλάβιος. Συζητήσαμε γενικά για το ποδόσφαιρο, όχι για τις εκλογές. Δεν υπήρξαν παράπονα για τη διοίκηση Πιλάβιου σε εκείνο το γεύμα.

Δεν διαπραγματεύεται η ψήφος των ΕΠΣ με τους διαιτητές που μπαίνουν στους πίνακες. Υπάρχουν όργανα. Εγώ ήμουν αναπληρωτής πρόεδρος της επο, αν ήταν έτσι θα ανέβαζα όποιον διαιτητή ήθελα. Αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι οι ΕΠΣ ζητούν να προωθηθούν οι διαιτητές τους με αντάλλαγμα την ψήφο τους, αλλά είναι ανέφικτο. Είμαι ερασιτέχνης παράγοντας και θέλω τη δικαίωσή μου, γιατί έχω πρόβλημα και επαγγελματικό. Δεν μου δίνουν ούτε το διαβατήριό μου. Και η οικογένειά μου μένει μόνιμα στο Μαϊάμι».

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου, οπότε και θα απολογηθούν ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Γιώργος Λαναρής και οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας, για τον περίφημο αγώνα Ολυμπιακού-Βέροιας 3-0 τον Γενάρη του 2013.

Πηγή: sport-fm

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή