Κοξένογλου: “Δεν μπορεί ν’ αποφασίζει η ομοσπονδία για την τύχη των επενδυτών “

Κάτια Κοξένογλου / INTIME SPORTS
Print Friendly, PDF & Email

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League 1 και αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Κάτια Κοξένογλου, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και το Θάνο Μπλούνα για τις συζητήσεις που γίνονται στους κόλπους της Super League 1, για τον αριθμό των ομάδων, τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, το νέο πρόεδρο και τις σχέσεις του συνεταιρισμού με την ΕΠΟ.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Για τον αριθμό των ομάδων της SL1 και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος: Έχει αρχίσει μια συζήτηση για τον αριθμό των ομάδων και το φορμάτ του πρωταθλήματος, αλλά θέλει χρόνο. Άλλοι είναι υπέρ των 12 ομάδων – τάση που δεν είναι τόσο ισχυρή – , άλλοι υπέρ των 14 και άλλοι υπέρ των 16 ομάδων. Πριν σκεφτούμε την αύξηση των ομάδων πρέπει να δούμε αν μπορούμε να την αντέξουμε οικονομικά. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα ισχύσουν σε βάθος χρόνου. Αυτοί που είναι υπέρ των 12 υποστηρίζουν ότι οι ομάδες θα είναι πιο εύρωστες. Η τυχόν αυξομείωση των ομάδων θα ισχύσει από το μεθεπόμενο πρωτάθλημα. Πιθανότερο είναι να μείνει ο αριθμός των ομάδων ως έχει ή να γίνουν 16. Και για τα playoffs υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προτάσεις. Άλλοι τα βρίσκουν ενδαφέροντα, άλλοι όχι.

Για το νέο πρόεδρο της SL1 και τα ονόματα που ακόυγονται: Αυτοί που αναφέρουν το όνομά μου ως υποψήφια πρόεδρο, μάλλον θα ξέρουν κάτι περισσότερο. Δεν έχω ερωτηθεί και δεν είναι επιθυμία μου. Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου είναι ιδιοκτήτης κι αυτό είναι ένα συν. Εμείς που είμαστε στελέχη έχουμε τη δική μας εμπειρία και τρέχουμε τα θέματα της καθημερινότητας. Και ο Πανουργίας και ο Λυσάνδρου είναι καλές περιπτώσεις. Αυτό που πρέπει να συζητηθεί είναι από πού ξεκινήσαμε ως Super League, που είμαστε τώρα και που θέλουμε να είμαστε. Παγκοσμίως το ποδόσφαιρο έχει άνοδο κι εδώ έχει πάρει την κατιούσα.
Το πρόσωπο του προέδρου δεν είναι το παν. Τις αποφάσεις τις παίρνει το διοικητικό συμβούλιο.

Για τις σχέσεις της SL1 με την ΕΠΟ: Τις περισσότερες αποφάσεις που την αφορούν δεν τις παίρνει η λίγκα, αλλά η ομοσπονδία. Πιστεύω ότι η λίγκα θα πρέπει να αποφασίζει για περισσότερα θέματα, όπως συμβαίνει με τις λίγκες του εξωτερικού. Δεν μπορεί ν’ αποφασίζει η ομοσπονδία για την τύχη των επενδυτών. Ο ρόλος της επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δε με βρίσκει σύμφωνη. Η ολιστική μελέτη προβλέπει την αναβάθμιση του ρόλου της κάτι που δεν έγινε. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έπρεπε να αντιδράσει σ’ αυτό. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ θα επαναφέρω το θέμα των χρημάτων που δίνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην ομοσπονδία, τα ποσοστά, τα παράβολα… Ξέρω ότι είναι επιθυμία κι άλλων ομάδων να θέσουμε αυτό το θέμα, το οποίο το έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν, αλλά δεν έγινε κάτι.

Για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων: Είμαστε υπέρ. Για να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ισχυρό πρωτάθλημα. Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης σε κάποιες ομάδες.

Για την επαγγελματική διαιτησία: Δεν έχει γίνει συζήτηση στη λίγκα. Προσωπική άποψη είναι ότι πρόκειται για πολύ καλό βήμα.

Για την κακή πορεία του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα που τελείωσε: Δεν το περιμέναμε. Σίγουρα κάποιο λάθος έγινε. Χρειάζεται να λειτουργούν κάλα πολλά πράγματα στην ομάδα, χρειάζεται και καλός μαέστρος. Θα κάνουμε κάποιες κινήσεις ενόψει του νέου πρωταθλήματος και θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή