Κρατική παραδοχή για “στημένα” και επιβολή ορίου στοιχηματισμού στην SL2!

Print Friendly, PDF & Email

“Ομολογία” ύπαρξης του προβλήματος των χειραγωγημένων αγώνων από κρατικούς φορείς στη Super League 2, ενώ αντιπροσωπεία της θα συναντηθεί σήμερα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη, για τα χρήματα από τη φορολόγηση των παικτών του στοιχήματος και το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ανακοίνωσε ότι “στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της με την με αριθμό 600/07.10.2021 απόφασή της, προέβη στην επιβολή στοιχηματικών ορίων για την κατηγορία Super League 2 του Εθνικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει το άρθρο 16 του νόμου 4809/2021. Συγκεκριμένα, με την ανωτέρω απόφαση η Ε.Ε.Ε.Π. θέτει όρια στοιχηματισμού για το pre game στοίχημα έως 600 ευρώ ανά στοίχημα και για το Live στοίχημα έως 300 ευρώ ανά στοίχημα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Για την έκδοση της απόφασης αυτής η Ε.Ε.Ε.Π. έλαβε υπόψη τα στοιχεία και τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), η οποία κατά το προηγούμενο διάστημα αξιολόγησε τις σχετικές αναφορές καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ικανές ενδείξεις ώστε να ληφθούν προληπτικά όρια στοιχηματισμού.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό αφού αποτελεί την πρώτη απόφαση η οποία εκδίδεται ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και της Ε.Ε.Ε.Π., με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων, της διασύνδεσης της χειραγώγησης αυτής με τον αθλητικό στοιχηματισμό και την προστασία του κοινού και των παικτών.”

Από τη Super League 2, ως συνήθως, δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Να δούμε αν θα υπάρξει από τον υφυπουργό Αθλητισμού, που έχει θέσει ως έναν από τους βασικούς στόχους της πολιτικής του, την καταπολέμηση των χειραγωγημένων και πλέον γνωρίζει μια βασική εστία του προβλήματος…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή