Κρήτη: Σε βαριά κατάσταση το τρίχρονο αγόρι που έπεσε σε βαρέλι και επανήλθε στη ζωή μετά 2:30 ώρες χωρίς σφυγμό

Print Friendly, PDF & Email

Βαριά χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 3 ετών αγοριού, το οποίο νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου – σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου – το οποίο βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ο ασθενής, 3 ετών, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων, όπου διεκομίσθηκε ώρα 21:30 μ.μ. σε υποθερμία (28 οC) και σε μυδρίαση.

Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία).

Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή.

Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση.

Με εκτίμηση, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, καθηγητής Γεώργιος Χαλκιαδάκης».

Το τραγικό συμβάν

Όλα συνέβησαν χθες νωρίς το απόγευμα όταν το άτυχο παιδί την ώρα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο στη γειτονιά του σπιτιού του ξέφυγε της προσοχής της οικογένειάς του στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Λίγη ώρα μετά χάθηκαν τα ίχνη του με τους γονείς και τους συγγενείς του να το ψάχνουν εναγωνίως.

Το δίχρονο αγόρι, το τρίτο παιδί της οικογένειας, εντοπίστηκε τελικά χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι με νερό.

Το χρονικό της… επαναφοράς του στη ζωή

Οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου οι γιατροί χωρίς να χάσουν στιγμή ξεκίνησαν τις διαδικασίες της επαναφοράς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το πρωτόκολλο στους πνιγμούς αναφέρει πως το σώμα πρέπει να ζεσταθεί (εξαιτίας του ότι έχει υποστεί υποθερμία) και επί 45 λεπτά πρέπει οι γιατροί να προχωρούν στην ανάνηψή του εφόσον έχουν χαθεί οι αισθήσεις.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Χάρακα ζέσταναν το σώμα του παιδιού και πάλευαν επί 2 ώρες και 45 λεπτά να το επαναφέρουν στη ζωή, καθώς δεν ήθελαν να παραδώσουν τα όπλα, τηρώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο.

Τελικά, έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, διαπίστωσαν πως το παιδί δεν επανερχόταν με αποτέλεσμα να το δηλώσουν νεκρό.

Έτσι ξεκίνησαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ να παραλάβει τη σορό, πλέον, του παιδιού για να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μαζί με τη γιατρό, ξεκίνησαν για το Κέντρο Υγείας.

Ωστόσο, φαίνεται πως το παιδί, αφού ζεστάθηκε το σώμα του και μετά από τόσες ώρες προσπαθειών ανάνηψης, έδειξε σημάδια… ζωής περίπου στις 20:00 το βράδυ. Χαρακτηριστικά, όπως ειπώθηκε στο cretapost, άρχισε να κυλά το αίμα του και να πηγαίνει στην καρδιά δίνοντας καρδιακό παλμό!

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας χωρίς να χάσουν χρόνο ενημέρωσαν εκ νέου το ασθενοφόρο που πήγαινε για να το παραλάβει για τη νέα εξέλιξη.

Η γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί διαπίστωσε πως έχει ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς. Οι παλμοί αυτοί σε παιδί δύο χρονών υποδηλώνει ανακοπή, ωστόσο η γιατρός δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε νέες προσπάθειες ανάνηψης.

Από τις πρώτες μαλάξεις το παιδί ανταποκρίθηκε καθώς οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 120.

Η ελπίδα φαίνεται ότι δεν χάθηκε, με τη γιατρό του ΕΚΑΒ χωρίς δισταγμό να ενημερώνει το ΠΑΓΝΗ και να διασωληνώνει το παιδί.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή