Χατζής: “Κροκοδείλια τα δάκρυα των Ενώσεων – Η διαιτησία διαλύθηκε το 2009-2010 όταν επικράτησε η κουρίδειος λογική”

Print Friendly, PDF & Email

Toυ Ηλία Χατζή* – 

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκαν οι νέοι πίνακες διαιτησίας , περιόδου 2022-2023.

Αμέσως άρχισαν οι διαμαρτυρίες, διότι κάποιες Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων δεν πήραν αυτά που ήθελαν. Διαμαρτυρίες επίσης ότι υπήρξαν αδικίες ως προς τα πρόσωπα που αξιολογήθηκαν (και πράγματι θα φρίξει κάποιος εάν διαβάσει τα ονόματα και διαπιστώσει ποιοι αξιολογήθηκαν και κυρίως ποιοι όχι).

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ!!!!!!!!

Καμία , όμως αυτοκριτική από τους προέδρους των ενώσεων . Διαμαρτύρονται ότι διαλύεται η διαιτησία. ΤΩΡΑ διαλύεται η διαιτησία; Έχει ήδη διαλυθεί από το 2009-2010 όταν επικράτησε η ΚΟΥΡΙΔΕΙΟΣ λογική (όπου ΚΟΥΡΙΔΗΣ ο αλήστου μνήμης νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ τότε, για να μαθαίνουν οι νεότεροι) την οποία κύριοι των ΕΝΩΣΕΩΝ την επικροτήσατε όλοι ανεξαιρέτως με τυμπανοκρουσίες και την εφαρμόσατε με πανηγύρια.

Με πρόσχημα το αυτοδιοίκητο καταργήσατε τους νόμους του κράτους και εφαρμόσατε δικούς σας νόμους, καταργώντας τους συνδέσμους διαιτητών και παραδώσατε στις επιτροπές διαιτησίας, που εσείς ορίσατε ( όλους τους ανύπαρκτους, για να τους ελέγχετε ευκολότερα).

Εξαφανίσατε όλα τα ιερά τέρατα του χώρου και αναθέσατε την παραγωγή νέων στελεχών σε ανθρώπους που η διαιτητική τους πορεία – εμπειρία και γνώση δεν ξεπερνά τα όρια της γειτονιάς τους ( κοιτάξτε ποιοι είναι παρατηρητές – εκπαιδευτές και ποιοι έμειναν
έξω!!!) .

Θα μπορούσαν να γραφτούν ΤΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟΜΟΙ για όλα όσα συνέβησαν αυτά τα μαύρα 10-12 χρόνια του μοντέλου που εφαρμόστηκε που μόνο μέλημα είχε την υφαρπαγή των ποσοστών και τον καιροσκοπισμό για τα τοπικά πρωταθλήματα.

Διαμαρτύρεστε τώρα για τους αρχιδιαιτητές. Δικά σας δημιουργήματα είναι. Δεν γνωρίζετε αυτό που λέει ο σοφός λαός “τέτοια στάνη έχεις, τέτοιο γάλα
βγάζει”.

Κοιταχθείτε λίγο στον καθρέπτη και επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας. Ακόμη και τώρα
που η ολιστική μελέτη επιβάλει την ανεξάρτητη διαιτησία αρνείστε να την εφαρμόσετε για να μην χαθεί η “κουτάλα”.

Εδώ υπάρχει και η ευθύνη της νεοσύστατης ένωσης διαιτητών που επικίνδυνα
αδρανεί.

Τριάντα χρόνια η διαιτησία είναι στα νύχια της ΕΠΟ και των Ενώσεων, Σε τι βελτιώθηκε;
Η πλειονότητα των ενώσεων δεν μπορεί να δει ότι όπου υπάρχει κάποια πρόοδος στη διαιτησία είναι εκεί που έχει επικρατήσει η σύνεση και η λογική!!!

Δείτε λίγο τους πίνακες και θα δείτε ότι οι λίγοι αξιόλογοι εναπομείναντες προέρχονται από τους συνδέσμους.

Επιτέλους και η πολιτεία να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια έχει νομοθετήσει και ψηφίσει.

Κύριοι πρόεδροι των ενώσεων, το ΚΟΥΡΙΔΕΙΟ μοντέλο που εφαρμόσατε έχει αποτύχει παταγωδώς. Ο πάτος δεν έχει τέλος. Εάν δεν σταματήσετε τον κατήφορο και δεν εφαρμοστούν οι νόμοι και η ολιστική μελέτη τότε να είστε σίγουροι ότι θα διευθύνουν τα παιγνίδια “διαιτητές” ακόμη και από την ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ.

*ΠΡ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή