Κύπρος: Σοβαρός τραυματισμός 25χρονης από την αστυνομία – Κινδυνεύει το μάτι της

Facebook / Cyprus Natural Coastline - Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών
Print Friendly, PDF & Email

Η 25χρονη Αναστασία Δημητριάδου τραυματίστηκε μετά από εκτόξευση νερού από υδροβόλο της αστυνομίας της Κύπρου. Υποβάλλεται σε επέμβαση στο μάτι.

Σοβαρό τραυματισμό στο μάτι υπέστη η Αναστασία Δημητριάδου από υδροβόλο όχημα της αστυνομίας της Κύπρου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε ειρηνική διαμαρτυρία στη Λευκωσία το περασμένο Σάββατο (13/02).

Όπως αναφέρει το news247.gr, η 25χρονη καλλιτέχνις φέρει σοβαρά τραύματα και αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση εντός της ημέρας, ενώ σκοπεύει να προβεί σε καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων για το περιστατικό.

Σε ανάρτηση της ομάδας «Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών», αναφέρεται ότι η 25χρονη Αναστασία χρειάζεται χειρουργική επέμβαση εξαιτίας του νερού που εκτοξεύθηκε από το υδροβόλο.

Η ανάρτηση της “Πρωτοβουλίας”:
“Έχουμε έρθει σε επαφή με την Αναστασία Δημητριάδου, 25 χρονών, η οποία χτυπήθηκε βάναυσα και αναίτια από την αύρα νερού, όπως φαίνεται στο πιο κάτω βίντεο. Σε αντίθεση με προηγούμενες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή και θα χρειαστεί να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση με laser για να γλυτώσει το μάτι της. Είναι πιθανόν να έχει μόνιμη βλάβη.

Εκ μέρους των διοργανωτών της χτεσινής διαμαρτυρίας, θα δημιουργήσουμε κουτί εισφορών για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων της Αναστασίας. Λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε εντός των ημερών. Προς το παρόν, στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στην Αναστασία και της ευχόμαστε σύντομη ανάρρωση. Για την Αναστασία, αλλά και για όλες/ους που δέχτηκαν την αναιτιολόγητη, υπέρμετρη και δυσανάλογη χρήση βίας και καταστολή χτες, λέμε ότι αυτό ΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΔΑΜΑΙ.

Μοιραζόμαστε μια μικρή μαρτυρία της Αναστασίας, όπως μας την έστειλε:

Στις 13/2/2021, η ώρα 16:00, μαζευτήκαμε προβληματισμένοι καλλιτέχνες και σκεπτόμενοι άνθρωποι του πολιτισμού, για μια ειρηνική πορεία ενάντια της δικτατορίας.

Η αστυνομία Κύπρου επιτέθηκε με όπλα σε άμαχο πληθυσμό, γέρους και παιδιά.

Είμαι η Αναστασία Δημητριάδου και έχω δεχτεί αστυνομική επίθεση από water cannon γιατί χόρευα ειρηνικά στο πεζοδρόμιο. Έχω σοβαρά τραύματα στο μάτι και χρειάζομαι επέμβαση, όμως δεν μετανιώνω για τίποτα! Τα φιλιά μου και καλή δύναμη σε όλους”.

Η ανάρτηση της Αναστασίας Δημητριάδου:
Σε ανάρτηση στο Facebook είχε προχωρήσει και η ίδια η Αναστασία Δημητριάδου, δημοσιεύοντας βίντεο από τη στιγμή του τραυματισμού της, αλλά και φωτογραφία από το χτυπημένο μάτι της.

Today, I got hit by the police, just because I was dancing on the pavement, like the free citizen I thought I was. Dear…

Δημοσιεύτηκε από Anastasia Demetriadou στις Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή