“Λάθος πέναλτι έδωσε ο Γκορτσίλας στον Ολυμπιακό, δίκαια φωνάζει ο ΠΑΟ για τον Τζήλο, νίκησε το μπούλινγκ ο Ευαγγέλου”

Print Friendly, PDF & Email

Γκορτσίλας και Τζήλος δεν είχαν καλή απόδοση στους αγώνες, που κλήθηκαν να διευθύνουν, σύμφωνα με τους κριτές του Master Ref.

O Nαουμ Μιντιούρης υποστηρίζει ότι ο Γκορτσίλας έδωσε “λάθος πέναλτι” υπερ του Ολυμπιακού και ότι έπρεπε να καταλογίσει παράβαση στην ανατροπή του Μασούρα, που προηγήθηκε, ενώ ήταν κακός στον πειθαρχικό έλεγχο.

Το ίδιο, όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο, τονίζει και ο Ηρακλής Τσίκινης για τον Τζήλο και προσθέτει ότι δίκαια διαμαρτυρήθηκε ο Παναθηναϊκός για τη μη αποβολή του Σάλιακα.

Αναλυτικά οι κριτικές για τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής της SL1:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1, Διαιτητής: ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, VAR: MELERO, Κριτής: Τσίκινης

Στο 79′ ο Καρέλης κερδίζει την μπάλα από αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Στη συνέχεια η μπάλα φτάνει στον Σάλομον, που προσπαθεί να την διώξει, όμως ο Καρέλης την κερδίζει ξανά και με σουτ τη στέλνει στα δίχτυα. Αρχικά το γκολ μετράει. Στη συνέχεια ο διαιτητής καλείται για επανεξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε επειθετικό φάουλ τη δεύτερη φορά που ο Καρέλης κέρδισε την μπάλα. Ο διαιτητής σωστά αλλάζει απόφαση βλέποντας ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του επιτιθέμενου του Παναιτωλικού και το γκολ ακυρώνεται.

Στο 82′ Νάτσος και Τσιγγάρας διεκδικούν την μπάλα στην περιοχή του Ατρόμητου. Ο επιτιθέμενος πέφτει στο έδαφος και ζητάει πέναλτι. Ο διαιτητής, που βρίσκσεται πολύ κόντα στη φάση δεν υποδεικνύει παράβαση, κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο Ισπανός VAR.

Πολύ καλός ο διαιτητής, αντιμετώπισε με επιτυχία την προκατάληψη και το μπούλινγκ που υπέστη πριν τον αγώνα, ο οποίος λόγω του βαθμολογικού ενδιαφέροντος είχε μεγάλη ένταση.

Βαθμολογία: 8,1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 1-0 , Διαιτητής: ΓΚΟΡΤΣΙΛΑΣ, VAR: ΦΩΤΙΑΣ, Κριτής: Μιντιούρης

Στο 16′ καταλογίζεται πέναλτι σε βάρος της Λαμίας για μαρκάρισμα του Γκέντσογλου στον Αγκιμπού. Όμως ο παίκτης της Λαμίας κερδίζει την μπάλα χωρίς να υποπέσει σε φάουλ. Πέναλτι είχε προηγηθεί στην προσπάθεια του Μασούρα, ο οποίος καταφέρνει να γυρίσει την μπάλα στον Αγκιμπού, αλλά ανατρέπεται από τον Γκόλεμιτς. Ο διαιτητής διατήρησε την απόφαση για πέναλτι, μετά την επικοινωνία με το VAR. Επομένως, πέναλτι υπήρξε, αλλά δεν ήταν αυτό που υπέδειξε ο Γκορτσίλας. Θα ήταν ενδιαφέρον ο Κλάτενμπεργκ να συμπεριλάβει αυτήν τη φάση στις επίμαχες, ώστε να πληροφορηθούμε ποιός ήταν ο διάλογος με τον VAR Φωτιά.

Εκτός από την εφαρμογή κανονισμών ο Γκορτσίλας υπέπεσε σε λάθη και στον πειθαρχικό έλεγχο. Συγκεκριμένα, Στο 25′ κακώς καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ σε βάρος της Λαμίας. Στο 60′ κακώς σταμάτησε επίθεση τη Λαμίας για φάουλ, όπως έκανε και σε δύο περιπτώσεις αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Βαθμολογία: 8

ΠΑΟΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ 3-2, Διαιτητής: ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ, VAR: KRISTOFFERSEN, Κριτής: Μιντιούρης

Στο 48′ ο Αουγκούστο που έχει την μπάλα στην κατοχή του στην περιοχή του Αστέρα πέφτει στο έδαφος έπειτα από πάτημα του Μουνάφο. Ο διαιτητής που είναι κοντά στη φάση καταλογίζει σωστά αμέσως πέναλτι και η απόφασή του επιβεβαιώνεται από το VAR.

Στο 88′ ο Κρέσπο μπαίνει από αριστέρα στην περιοχή του Αστέρα και ετοιμάζεται να σεντράρει. Ο Γκαρσία που τον καταδιώκει επιχειρεί να τον σταματήσει με προβολή, όμως αντί για την μπάλα βρίσκει με τις τάπες το πόδι του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής που είναι κοντά στη φάση καταλογίζει σωστά αμέσως πέναλτι και η απόφασή του επιβεβαιώνεται από το VAR.

Ο διαιτητής ήταν κοντά στις φάσεις και στα δύο πέναλτι και πήρε άμεσα τις σωστές αποφάσεις.

Βαθμολογία: 8,3

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0, Διαιτητής: ΤΖΗΛΟΣ, VAR: MELERO, Κριτής: Τσίκινης

Στο 23” ο Σάλιακας, που έχει ήδη δει κίτρινη κάρτα νωρίτερα, σταματάει αντικανονικά απλώνοντας το πόδι του τον Παλάσιος, που ξεκινά αντεπίθεση του Παναθηναϊκού. Ο διαιτητής κακώς δεν καταλογίζει φάουλ. Ήταν φάουλ και κίτρινη κάρτα, που θα ήταν η δεύτερη. Δίκαια φωνάζει ο Παναθηναϊκός.

Ο διαιτητής είχε κακή ψυχολογία, ίσως επειδή έχασε το σήμα του διεθνή. Έκανε κι άλλα λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο. Θα έπρεπε να δείξει κίτρινη κάρτα στον Περέα και στον Βιγιαφάνιες.

Βαθμολογία: 7,9

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή