Λυχναράς: Έξι από τις 11 ομάδες ψήφισαν "λευκό" για την επανέναρξη της Super League 2

Print Friendly, PDF & Email

H πλειοψηφία των ομάδων δεν ψήφισε υπέρ του ξαναρχίσει το πρωτάθλημα της Super League 2 δήλωσε  στο athlitiko live ο γ’ αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Χανιά, Α. Λυχναράς, που αναφέρθηκε αναλυτικά στις αποφάσεις που λήφθηκαν στο χθεσινό ΔΣ της Super League 2.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής: 

Για το τι έγινε στο ΔΣ: «Το διοικητικό συμβούλιο κατανάλωσε πολύ ώρα με το ν’ ανταλλάσσονται απόψεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Ο καθένας το έλεγε από τη δικιά του πλευρά, πώς το νομίζει και τι θα έπρεπε να γίνει. Στο τέλος είπαμε ότι πρέπει να μιλήσουμε για το καλό του ποδοσφαίρου και πρυτάνευσε αυτή η λογική. Απείχε μονάχα μια ομάδα, η Δόξα Δράμας. Το βασικότερο που έπρεπε ν’ αποφασίσουμε, ήταν αν έπρεπε ν’ αρχίσουμε ή όχι το πρωτάθλημα. Και για να καταλήξουμε, έπρεπε να γίνει ψηφοφορία, η οποία ήταν 6-5 να μην αρχίσουμε, πλην όμως με την τελευταία υπουργική απόφαση για ν’ αλλάξει ο κανονισμός πρωταθλήματος έπρεπε να υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία, τα 3/4. Αυτό δε συνέβη κι έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε όπως αναφέρει ο κανονισμός του πρωταθλήματος».

Για το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες δε συμφωνούν να ξεκινήσουν: «Δεν είναι έτσι τα πράγματα γιατί έξι ψήφοι ήταν λευκοί, ψήφισαν λευκό. Αρα η διαφορά ήταν μόνο μιας ψήφου, ήταν μοιρασμένη η ψηφοφορία».

Για το αν τελικά θα διεξαχθεί το υπόλοιπο μέρος του πρωταθλήματος: «Δεν είναι σχέδιο επανεκκίνησης, υπάρχει απόφαση διοικητικού συμβουλίου της λίγκας που λέει ότι ξεκινάμε, τέλος. Ορίστηκαν οι αγώνες, η πρώτη αγωνιστική στις 29/6 και η δεύτερη αγωνιστική στις 5/7. Πάρα πολύ απλά, δεν έχει κάτι για το οποίο να διερωτώμεθα, ούτε να υπάρχει αμφισβήτηση ή αίρεση. Είναι τελεσίδικο. Το πρώτο βήμα είναι αυτό και στο τέλος όλοι συμφώνησαν, πάμε, προχωράμε».

Για το αν θα διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ: «Αυτό που αποφάσισε η Λίγκα ήταν η επανέναρξη, που ήταν και το μείζον. Το επόμενο βήμα είναι να υλοποιήσουμε και το επόμενο στάδιο, που είναι η διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ. Δεν είπε κανείς ότι δεν θα γίνουν. Εμείς θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, οι ΠΑΕ δηλαδή και από ‘κει και πέρα θα πρέπει ο καθένας ν’ αναλάβει τις ευθύνες του. Η ΕΡΤ θα πρέπει ν’ αναλάβει και αυτή τις ευθύνες της και να υλοποιήσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο, η πολιτεία να μας βοηθήσει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι πρόεδροι έχουν δώσει του κόσμου τα λεφτά τόσα χρόνια και ειδικότερα φέτος και είναι αξιέπαινοι μέσα σ’ αυτή την κρίση που έχει πλήξει όλο τον κόσμο και το ποδόσφαιρο, να συνεχίζουν να επιδεικνύουν αμείωτο ενδιαφέρον».

Για το τι γίνεται με την αναδιάρθρωση: «Το συζητήσαμε και αυτό και πάρθηκε απόφαση. Η Φούτμπολ Λιγκ πήρε κάποια απόφαση να υπάρξουν δύο όμιλοι, αυτό ούτε καν συζητήθηκε επί της ουσίας, η Σούπερ Λιγκ 2 θεώρησε ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να προχωρήσει και αμέσως πρότεινε η απόφαση να σταλεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς με προεξέχουσα την ΕΠΟ ώστε η Σούπερ Λιγκ 1 να έχει τη νέα περίοδο 18 ομάδες, 16 η Σούπερ Λιγκ 2 και 14 η Φούτμπολ Λιγκ. Οπως βγαίνει, πράγματι, το σχέδιο είναι να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Οι ομάδες θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Από ‘κει και πέρα θα πάμε στο επόμενο βήμα, που είναι τα πλέι οφ και πλέι άουτ, όμως ενδιάμεσα θα υπάρξουν επαφές με το υπουργείο Αθλητισμού και με την ΕΠΟ, επομένως εμείς προτείνουμε. Θα εισακουστούμε από την ΕΠΟ; Θα εισακουστούμε από την πολιτεία; Πρέπει αυτές οι πλευρές να πάρουν κι αυτές τις ευθύνες τους και τις αποφάσεις τους και να συνδράμουν σε αυτά που εμείς θέλουμε, στη βούληση μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Η πρόταση αναδιάρθρωσης της Super League 2 για τα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα