Master REF: Διαιτητής περασμένης 20ετιας ο Γρατσάνης, κακώς φωνάζει για πέναλτι ο ΟΦΗ

Print Friendly, PDF & Email

Το ντεμπούτο τους στη Super League ως πρώτοι διαιτητές έκαναν τη Δευτέρα Μανούχος και Γρατσάνης στα ματς Λεβαδειακός – Απόλλων Σμύρνης και Παναιτωλικός – ΟΦΗ αντίστοιχα. Κι αν για τον Μανούχο όλα κύλησαν ομαλά σύμφωνα με τον κριτή του Master REF, Ηρακλή Τσίκινη, ο έτερος κριτής, Κώστας Ακρίδας, διαπίστωσε πως ο Γρατσάνης θύμισε διαιτητή περασμένης 20ετίας…

Αναλυτικά:

Αγώνας: Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-1, Διαιτητής: Γρατσάνης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας.

«Στο 23’ η φάση του γκολ του Παναιτωλικού είναι οριακή. Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση, διότι όπως φάνηκε και στο ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρη φάση. Θα πάμε με το βοηθό, ό,τι και να έδινε εκεί ήταν δικαιολογημένος. Είναι στην κόψη του ξυραφιού για το αν είναι ή δεν είναι οφσάιντ. Ο βοηθός είναι στην ίδια ευθεία, φαίνεται πως «έχει» τη φάση, δεν ταλαντεύτηκε σηκώνω δεν σηκώνω, ήταν αποφασιστικός, άρα θα υποστηρίξουμε την απόφασή του.

Στο 38’ κακώς διαμαρτύρεται ο ΟΦΗ για πέναλτι. Δεν υπάρχει πέναλτι, δεν υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα στον τερματοφύλακα Κυριακίδη και τον Βουό. Από τα λίγα σωστά σφυρίγματα του Γρατσάνη. Σωστά μάλιστα έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον επιθετικό του ΟΦΗ.

Από πλευράς αμφισβητούμενων φάσεων δεν είχε κάτι άλλο, ωστόσο η παρουσία του κ. Γρατσάνη ήταν απογοητευτική. Ηταν διαιτητής περασμένης 20ετιας…

Φάνηκε ότι είναι φοβερά άπειρος. Δεν είχε καμία θέση μέσα στο γήπεδο, όλες ήταν λαθεμένες. Αποκορύφωμα όταν σε μία απόκρουση ενός αμυντικού η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του και πήγε κόρνερ. Θα μπορούσε να μπει μέχρι και γκολ, θα μιλούσαμε για παγκόσμια πρωτοτυπία. Δυστυχώς όμως δεν συνετίστηκε από τη συγκεκριμένη φάση, συνέχισε να κινείται στο κέντρο της μεγάλης περιοχής, μπερδευόταν στα πόδια των αμυντικών και των επιθετικών.

Συν τοις άλλοις φάνηκε ότι έχει αρκετά κιλά. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να μην υπάρχει σεβασμός από τους ποδοσφαιριστές και σε κάθε του σφύριγμα να υπάρχει διαμαρτυρία με αποτέλεσμα να δείξει 13 κίτρινες κάρτες!

Οι ποδοσφαιριστές δεν του είχαν εμπιστοσύνη και διαμαρτύρονταν διότι δεν είχε την προσωπικότητα και τη στιβαρότητα να αποφεύγει τις διαμαρτυρίες.

Απορώ αν οι κύριοι της ΚΕΔ τον έχουν παρακολουθήσει και με ποια κριτήρια τον έχουν αξιολογήσει στη Super League. Σίγουρα θα πρέπει να προβληματιστούν…

Πειθαρχικός έλεγχος, προσωπικότητα, φυσική κατάσταση, θέσεις γηπέδου, όλα προβληματικά.

Φυσικό λοιπόν να επέλθει εκνευρισμός από τους ποδοσφαιριστές σε ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις και υπό κανονικές συνθήκες ένας διαιτητής με προσωπικότητα θα το είχε βγάλει περίπατο.

Ευτυχώς τουλάχιστον που δικαιώθηκε στη φάση του πέναλτι. Προσωπικά πάντως είδα ένα τετραγωνάκι να γυρίζει στο γήπεδο άσκοπα…

Σε ό,τι αφορά στη φάση της αποβολής του τεχνικού του ΟΦΗ, είναι αρμοδιότητα του τέταρτου, Ζαχαριάδη.

Η βαθμολογία μου είναι επιεικής».
Βαθμολογία: 7,00

Αγώνας: Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης 1-0, Διαιτητής: Μανούχος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης.

«Ο Μανούχος έκανε σωστή διαχείριση του παιχνιδιού, το έτρεξε καλά και είχε άψογη συνεργασία με τους βοηθούς του.

Στο 68’ στη φάση της αποβολής του Κνέτα πήρε τη σωστή απόφαση δείχνοντας κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Απόλλωνα.

Στις καθυστερήσεις στους διαπληκτισμούς μπήκε άμεσα μπροστά και έσβησε τη φωτιά γρήγορα.

Εδειξε διαιτητής με θετικά στοιχεία, είχε καλή παρουσία και πραγματοποίησε θετικό ντεμπούτο ως πρώτος διαιτητής στη Super League».
Βαθμολογία: 8,30

Καμία δημοσίευση για προβολή