«Δεν έδωσε το πέναλτι ο Τσαμούρης και μετά μπήκε σε... λαβύρινθο»

Print Friendly, PDF & Email

Καμία από τις καίριες φάσεις στον αγώνα Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1 δεν πέτυχε ο Τσαμούρης σύμφωνα με τον κριτή του Master REF, Ηρακλή Τσίκινη. Συγκεκριμένα ο διαιτητής από την ΕΠΣ Πειραιά δεν έδωσε ένα πέναλτι υπέρ της Λαμίας, απέβαλλε λανθασμένα τον Κάνιας κι έπρεπε να αποβάλλει τον Μπαράλες και όχι να τον τιμωρήσει μόνο με κίτρινη για την σκαριά στον Πασχαλάκη.

Αναλυτικά:
Αγώνας: Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1, Διαιτητής: Τσαμούρης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 11’ ο διαιτητής δεν δίνει ένα πέναλτι υπέρ της Λαμίας που είναι καθαρό. Το χέρι του Βιεϊρίνια είναι σε μη φυσιολογική θέση, βρίσκεται σε έκταση, δεν έχει σχέση που ο παίκτης του ΠΑΟΚ είναι γυρισμένος πλάτη, ούτε η απόσταση έχει σχέση, διότι αποκτάει πλεονέκτημα. Επρεπε να δοθεί παράβαση και κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής ήταν μπροστά στη φάση, είχε άποψη, όμως έκανε λάθος εκτίμηση.

Στο 20’, στο σουτ του Κάνιας η μπάλα χτύπησε πρώτα στον μηρό του Αντέτζο και μετά στο χέρι του. Σωστά δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τον παίκτη της Λαμίας.

Στο 42’ υπάρχει μία γονατιά του Μάτος στο κεφάλι του Επστάιν. Η φάση αυτή γίνεται στη ροή του αγώνα, δεν υπάρχει πρόθεση από τον παίκτη του ΠΑΟΚ σωστά δεν υπήρξε κάποια τιμωρία.

Στο 63’ είναι λάθος η δεύτερη κίτρινη κάρτα που υποδεικνύει ο Τσαμούρης στον Κάνιας και αφήνει με δέκα παίκτες τον ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων δεν έχει καμία πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλο. Αυτή η φάση δεν είναι ούτε καν φάουλ…

Στο 73’ υπάρχει ένα σουτ παίκτη της Λαμίας που βρίσκει στο χέρι του Μάτος. Δεν υπάρχει καμία παράβαση πέναλτι, δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, το χέρι βρίσκεται κολλημένο σε κανονική θέση.

Στο 74’ είναι απευθείας κόκκινη στον ποδοσφαιριστή της Λαμίας, Μπαράλες, διότι ο επιθετικός βγαίνει με προέκταση του ποδιού στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Πασχαλάκη. Πρόκειται για μαρκάρισμα που αντιτίθεται στους κανόνες διασφάλισης της ακεραιότητας της υγείας των παικτών. Λάθος η κίτρινη που έδωσε ο Τσαμούρης. Θα έπρεπε να αποβληθεί ο παίκτης της Λαμίας για επικίνδυνο και αντιαθλητικό μαρκάρισμα.

Συνολικά, ο κ. Τσαμούρης είχε στις καίριες φάσεις 0/3. Εκανε τρία σοβαρά λάθη τόσο στην εφαρμογή κανονισμών όσο και στον πειθαρχικό έλεγχο. Θεωρώ στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε η ψυχολογία του. Πολλές φορές το υποσυνείδητο του διαιτητή όταν καταλαβαίνει ότι έχει κάνει ένα λάθος πάει να το διορθώσει με ένα άλλο λάθος. Θέλει ισχυρή προσωπικότητα και να το δουλέψει εσωτερικά κάθε διαιτητής για να μην παρασύρεται. Για αυτό λοιπόν ο κ. Τσαμούρης μπήκε σε ένα λαβύρινθο στο δεύτερο μέρος με συνέπεια να κάνει λάθη κατά του ΠΑΟΚ.

Θέλω πάντως να τονίσω ότι είναι ένας ρέφερι με δυνατότητες, είχε δείξει μέχρι σήμερα καλά δείγματα γραφής και ίσως βρέθηκε σε κακή ημέρα. Προφανώς χρειάζεται περισσότερη εμπειρία ακόμη. Δεν άντεξε την πίεση του παιχνιδιού. Αρχικά φάνταζε ένα εύκολο ματς, όμως εξελίχθηκε σε πολύ δύσκολο για αυτό έκανε και αυτά τα λάθη. Είναι δεδομένο πως θέλει ακόμη παιχνίδια εμπειρίας».
Βαθμολογία: 7,80.

Καμία δημοσίευση για προβολή