Στις δύο υποδείξεις πέναλτι... η μία ήταν σωστή

Ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος
Print Friendly, PDF & Email

Mια σωστή και μια λάθος απόφαση έλαβε ο διαιτητής Παπαδόπουλος στην αναμέτρηση Λαμία – Βόλος σύμφωνα με τον κριτή μάστερ ρεφ Κώστα Ακρίδα.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Ακρίδας καταλογίζει λάθος απόφαση στον διαιτητή στην φάση του 32′ του αγώνα τονίζοντας ότι θα έπρεπε να καταλογιστεί φάουλ εκτός περιοχής αντί για πέναλτι υπέρ της Λαμίας, στην φάση αυτή η απόφαση του διαιτητή διορθώθηκε ύστερα από υπόδειξη του VAR.

Αντίθετα για την φάση του 43ου λεπτού ο Κώστας Ακρίδας συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή Παπαδόπουλου να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Λαμίας για χέρι του Κολόμπο.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Λαμία – Βόλος 1-2, Διαιτητής: Παπαδόπουλος, Διαιτητής VAR: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στην αναμέτρηση είχαμε δύο περιπτώσεις πέναλτι οι οποίες αξίζουν σχολιασμό διαιτητικά.
Η πρώτη περίπτωση ήταν στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Βασιλόγιαννης ανατράπηκε από τον Τέκιο και ο διαιτητής Παπαδόπουλος υπέδειξε πέναλτι. Η φάση εξετάστηκε από τον VAR Σιδηρόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε τον διαιτητή ότι η ανατροπή είναι εκτός περιοχής. Ο Παπαδόπουλος δέχθηκε την συμβουλή του Σιδηρόπουλου και χωρίς να επανεξετάσει τη φάση στο βίντεο, άλλαξε την αρχική του απόφαση και μετέτρεψε το πέναλτι σε φάουλ.  Λάθος η εκτίμηση της φάσης από τον διαιτητή, που θα έπρεπε να καταλογίσει φάουλ εκτός περιοχής και σωστά παρενέβη το VAR και διορθώθηκε η απόφαση, σωστή η κίτρινη κάρτα με την οποία παρατηρήθηκε ο παίκτης του Βόλου.
Η δεύτερη φάση ήρθε στο 43ο λεπτό όπου ο Παπαδόπουλος υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Λαμίας, αυτή τη φορά για χέρι του Κολόμπο. Σε αυτήν την περίπτωση o διαιτητής σωστά καταλόγισε το πέναλτι, υπήρξε παράβαση χέρι του παίκτη του Βόλου.
Στο παιχνίδι είχαμε μια καλή διαιτησία, διαχειρίστηκε το παιχνίδι σε ό,τι αφορά στον πειθαρχικό τομέα, όμως ο διαιτητής χρεώνεται μια λάθος υπόδειξη πέναλτι που διορθώθηκε από το VAR.
Βαθμολογία: 7.90

Καμία δημοσίευση για προβολή