Μαυρονάσιος: “Με παρέμβαση της Λίγκας η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων έδωσε προθεσμία 15-20 ημερών σε όσες ομάδες μπορούν να προσκομίσουν δικαιολογητικά”

Print Friendly, PDF & Email

Διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Super League 2 – Football League, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (29/6). Σε αυτό συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, ως ένας εκ των τριών εκπροσώπων των ομάδων της FL.

Ο Σωτήρης Μαυρονάσιος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «Αθλητισμός χωρίς όρια» και μεταξύ άλλων τόνισε:

Για το ΔΣ στη Λίγκα: «Ελέγχθηκαν κάποια πράγματα που αφορούν τη λειτουργία των ομάδων, εν όψει της αναδιάρθρωσης. Το πιο σημαντικό, πάντως, ήταν, ότι συζητήθηκαν τα καίρια θέματα που αφορούν τα κριτήρια που έβαλε η πολιτεία. Το μετοχικό κεφάλαιο και η εγγυητική επιστολή θα πρέπει να καλυφθούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ως Λίγκα θέσαμε το ζήτημα των αδειοδοτήσεων από την ΕΠΟ, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η επιτροπή αδειοδοτήσεων, με παρέμβαση της Λίγκας, έδωσε προθεσμία 15-20 ημερών σε όσες ομάδες μπορούν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους, για να πάρουν αδειοδότηση. Η μη αδειοδότηση έχει να κάνει με περιορισμό μεταγραφών. Δεν αφορά τη συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα».

Για την ημερομηνία της έναρξης του πρωταθλήματος: «Συζητήθηκε το θέμα της μετάθεσης της έναρξης του πρωταθλήματος, αλλά δεν πέρασε από το συμβούλιο. Όλες οι ομάδες πήραμε ομόφωνη απόφαση να ζητήσουμε παράταση της ημερομηνίας προσκόμισης των φακέλων. Για την εγγυητική επιστολή η καταληκτική ημερομηνία είναι 15 Ιουλίου και για την μετοχικό κεφάλαιο 23 Ιουλίου. Είναι κάποιες ομάδες που έρχονται από τη Γ’ Εθνική, οι οποίες δεν προλαβαίνουν να γίνουν ΠΑΕ. Αποφασίσαμε να ζητήσουμε με έγγραφό μας από τον αρμόδιο Υπουργό, να μας δοθεί μία εύλογη παράταση, για να μπορέσουν όλες οι ομάδες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες, βάσει των κριτηρίων που απαιτούνται. Η εκτίμηση μας είναι ότι θα δοθεί παράταση.

Ημερομηνία για να δηλώσουν οι ομάδες συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι μέχρι 15 Ιουλίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να πληρώσουν το παράβολο και να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής, όσες νομίζουν ότι πληρούν τα κριτήρια για να αγωνιστούν στη νέα Σούπερ Λιγκ 2″.

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Έχουμε κάνει έγγραφο στην ΕΡΤ και περιμένουμε να μας καλέσει, για να μιλήσουμε για το ύψος του ποσού του εγγυημένου τριετούς τηλεοπτικού συμβολαίου. Μπορεί, ωστόσο, να βρεθεί και κάποιους άλλος πάροχος. Γιατί δεν ξέρουμε ποιος άλλος μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα»

Πηγή: goalpost.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή