Με δεμένα χέρια η ΕΠΟ στις υποθέσεις Κοζάνης, Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Σε τέλμα βρίσκεται η ΕΠΟ με τις υποθέσεις Πανδρμαϊκού, Αγροτικού Αστέρα και Κοζάνης.

Στην υπόθεση Πανδραμαϊκού, Αγροτικού Αστέρα η κατάσταση έχει ως εξής: Η ομάδα του Εύοσμου Θεσσαλονικής τερμάτισε στην πρώτη θέση και στη συνέχεια κέρδισε μέσω του ειδικού πρωταθλήματος την άνοδο στη Super League 2.

O Πανδραμαϊκός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστηριο επειδή ο Αγροτικός Αστέρας όταν άρχισε το περσινό πρωτάθλημα δεν είχε εγγραφεί στο μητρώο σωματείων της ΓΓΑ και βάσει νόμου δεν μπορούσε ν’ αγωνιστεί.

Η απόφαση του δικαστηρίου της ΕΠΟ δικαίωσε την ομάδα της Δράμας, που προσέφυγε κατά της νομιμότητας της συμμετοχής στο πρωτάθλημα του Αγροτικού Αστέρα. Βάσει της αποφασης αυτής η βαθμολογία του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής δεν θα έπρπεπε να επικυρωθεί και θα έπρεπε να αγωνιστεί στα μπαράζ ο Πανδραμαϊκός και όχι ο Αγροτικός Αστέρας!

Ωστόσο βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος η συμμετοχή του Αγροτικού Αστέρα στο πρωτάθλημα ήταν νόμιμη. Η acting ΕΠΟ επέτρεψε στις ομάδες, που δεν είχαν εγγραφεί στο μητρώο να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις του νόμου.

Ωστόσο ο Πανδραμαϊκός δεν αγωνίστηκε στο ειδικό πρωτάθλημα, ούτε μπορούν να ξαναγίνουν τώρα τα μπαράζ. Αν δεν δικαιωθεί ο Πανδραμαϊκός θα προσφύγει κατά της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που δεν εφάρμοσε την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Αν δικαιωθεί ο Πανδραμαϊκός και ανέβει στη Super League 2 είναι πολύ πιθανό να προσφύγουν κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής οι ομάδες που πήραν μέρος στο ειδικό πρωτάθλημα και δεν κατάφεραν να προβιβαστούν όπως η Ηλιόπουλη, το Ρουφ και ο Ηρακλής Λάρισας, αλλά και ο Αγροτικός Αστέρας σε περίπτωση που η άνοδός του δεν επικυρωθεί (αυτή τη στιγμή είναι με αστερίσκο).

Στην περίπτωση της Κοζάνης, η ομάδα της δυτικής Μακεδονίας προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστηρίο κατά της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής να επικυρώσει την άνοδο του Μακεδονικού στη Super League 2, απόφαση που ελήφθη βάσει της ερμηνείας που έδωσε το CAS στην απόφασή του (να μην αλλαξεί η βαθμολογία του δευτέρου ομίλου της Γ’ Εθνικής) και της γνωμοδότησης της επιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης.

Αν δικαιωθεί η Κοζάνη είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν προσφυγές από τις ομάδες που συμμετείχαν στο ειδικό πρωτάθλημα και δεν κέρδισαν βαθμολογικά την άνοδό τους.

Ήδη ο Ηρακλής Λάρισας έστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ για να μην αποφασίσει την άνοδο της Κοζάνης.

Στην ΕΠΟ ελπίζουν ότι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου επί της προσφυγής της Κοζάνης θα τους λύσει τα χέρια.

Πάντως η απόφαση του ίδιου δικαστηρίου επί της προσφυγής του Πανδραμαϊκού, τους τα έδεσε…

Ίσως μια βολική απόφαση να ήταν η άνοδος όλων των “ενδιαφερόμενων” ομάδων στη Super League 2. Όμως σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει προσφυγή κατά της απόφασης από την ίδια της Super League 2 ή από ομάδας αυτής με πολλές πιθανότητες δικαιώσης αφού θα έχει γίνει παραβίαση της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Mπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή