Μένιος Φουρθιώτης: Στον εισαγγελέα για εγκληματική οργάνωση – Φέρεται να πλήρωσε 40.000€ για τις επιθέσεις στο σπίτι του

Print Friendly, PDF & Email

Βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη και παραβίαση του νόμου περί όπλων αντιμετωπίζει ο Μένιος Φουρθιώτης. Κατά το κατηγορητήριο, ο παρουσιαστής πλήρωσε 40.000 ευρώ τα δυο άτομα που έκαναν τις επιθέσεις στο σπίτι του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης αναμένεται να απολογηθεί. Τα δυο άτομα που κατηγορούνται μαζί του φέρονται να πήραν από 20.000 ευρώ ο καθένας για να κάνουν τις επιθέσεις με το καλάσνικοφ και να βάλουν γκαζάκια στο σπίτι του.

Μαζί με τον Μένιο Φουρθιώτη, για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται δυο άτομα, ο Σ.Π. και ο Σ.Γ., παλιοί γνώριμοί του αφού δούλευαν ως ασφάλειά του. Εκτός από εγκληματική οργάνωση, τα δυο άτομα αυτά κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όσον αφορά στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.

Ενώ ο Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται να πει το παραμικρό, οι δυο συγκατηγορούμενοί του έχουν παραδεχτεί τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στο Διόνυσου στις 16 Απριλίου. Ωστόσο, οι δυο ποινικοί ενώ κατευθύνονταν για να θέσουν σε εφαρμογή τα όσα, κατά τις κατηγορίες, είχαν συμφωνηθεί, έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και σημειώθηκε η καταδίωξη με πυροβολισμούς στη Νέα Ερυθραία, κοντά στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες, σύμφωνα με την αστυνομία, αποκαλύπτουν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες του παρουσιαστή με τους δυο ποινικούς αλλά και οι συναντήσεις τους, ακόμη και στο σπίτι του. Οι δυο, πάντως, φέρονται να έχουν υποστηρίξει ότι ήθελαν να εργαστούν ξανά ως security του Μένιου Φουρθιώτη και γι’ αυτό είχαν πολλές επαφές και συναντήσεις μαζί του.

Κατά τους Σ.Π. και Σ.Γ., ο Μένιος Φουρθιώτης τους πίεζε να γίνει η επίθεση στο σπίτι του στις 16 Απριλίου, η οποία και έγινε την επόμενη μέρα τελικά.

Από τις έρευνες και τους κάλυκες που βρέθηκαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο έχει βρεθεί, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, DNA του Σ.Γ.. Ωστόσο, οι υποψία των αστυνομικών είναι πως εκείνος που πυροβόλησε ήταν ο Σ.Π..

Οι δυο ποινικοί, που θεωρούνται πολύ σκληροί κακοποιοί, είναι οι ίδιοι που τοποθέτησαν και τα γκαζάκια στο σπίτι του Φουρθιώτη. Ο Σ.Π. μάλιστα είχε από το παρελθόν εμπειρία στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή