Mετά τις 6/5 η απόφαση σχετικά με το “αίτημα έκπτωσης” του προεδρίου της ΕΠΟ – Τι ειπώθηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης

Print Friendly, PDF & Email

Μετά τις 6 Μαϊου θα εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ επί της προσφυγής της ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία ζητεί την έκπτωση του αναπληρωτή προέδρου, Δημητρίου, του Α’ Αντιπροέδρου, Αντωνίου του ταμία, Τζαφέρη και των νομικών της ομοσπονδίας Μπάρτζη και Σαράκη.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ προσέφυγε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, έπειτα από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία κακώς τροποποιήθηκε μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ο κανονισμός αδειοδότησης και κακώς οι τρεις πρώτοι, κατόπιν εισήγησης της νομική υπηρεσίας, ελάβαν ως μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων αποφάση να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του 2021, στις ομάδες της Football League, που ανήλθαν το περασμένο καλοκαίρι χωρίς αγωνιστικά κριτήρια στη SL2, για να ρυθμίσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες και ως εκ τούτου να μπορέσουν να κάνουν μετεγγραφές παρά την ποινή που τους είχε επιβληθεί.

Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί την απαλλαγή τους αλλά το Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής έκρινε ότι η υπόθεση έπρεπε να εκδικαστεί και να μην τεθεί στο αρχείο. Η ερευνήτρια επανάλαβε την πρότασή της για απαλλαγή των κατηγορούμενων.

Η πλευρά της ΕΠΟ ζήτησε αναβολή και αναστολή της υπόθεσης, ζήτησε να μη γίνει δεκτή η παρουσία του Κούγια ως αντίδικου και έθεσε θέμα αναρμοδιότητας της Επιτροπής Δεοντολογίας. Tα αιτήματα αναβολή και αναστολής απορρίφθηκαν. Ο Κούγιας παρέμενεινε ως καταγγέλων για την παροχή διευκρινήσεων.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι η ομάδα του και ο ίδιος ως νομικός εκπρόσωπός της έχουν κάνει νόμιμο δικαίωμα να είναι διάδικοι στην υπόθεση και να συμμετέχουν στη διαδικασία.

Επίσης ο Κούγια μεταξύ άλλων είπε: «Μια υπόθεση παραβίασης των κανονισμών αδειοδότησης 10 ΠΑΕ. Γιατί και πώς μπήκαν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (…) Έρχεται η επιτροπή της ΕΠΟ και παίρνει μια πρωτοφανής απόφαση. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει (…) Εδώ είμαστε σαν ΑΕΛ και ισχυριζόμαστε ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν παραβιάσει το καταστατικό (…) Καταργώντας τις αποφάσεις στέρησαν από την ΕΠΟ 90.000€. Δεν μπορεί η ΕΠΟ να είναι η μοναδική ομοσπονδία στον κόσμο που δεν εφαρμόζει τον κανονισμό των αδειοδοτήσεων (…) Σύμφωνα με το άρθρο 25 του καταστατικού παραβίασαν ξεκάθαρα τον κανονισμό».

Σε κάποια στιγμή υπήρξε ένταση ανάμεσα στον Κούγια και τον Μπάρτζη.

Η δικηγόρος του Δημητρίου, Ρίζου, είπε: “Στο σωματείο σύμφωνα με τον αστικό κώδικα η έκπτωση γίνεται μόνο με την απόφαση της γενικής συνέλευσης. Η έκπτωση μπορεί να απαγγελθεί μόνο από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ και όχι από το διαιτητικό δικαστήριο”

“Εμείς πιστεύαμε ότι κάναμε καλό στο ποδόσφαιρο. Όχι ότι θα βρεθούμε εδώ ως κατηγορούμενοι”, τόνισε ο Παναγιώτης Δημητρίου.

«Δεν έχω καμία σχέση με τα όσα λέει ο κύριος Κούγιας και θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου», ανέφερε ο Κλέαρχος Τζαφέρης.

«Ήμουν παρών στη συνάντηση του Ζαγοράκη με την UEFA. Μας είπε ότι πρέπει να δοθεί λύση. Λειτουργήσαμε για την ίση μεταχείριση. Από τις 20 ομάδες μόνο ο κύριος Κούγιας έκανε καταγγελία. Είναι το μόνο σωματείο που δεν έκανε χρήση του δικαιώματος που δώσαμε εμείς. Επικαλέστηκε τον κύριο Μπουτσικάρη. Η UEFA μας είπε ότι πρέπει να δοθεί λύση για να μη διαλυθεί το πρωτάθλημα. Δεν είχαμε κανένα συμφέρον», υποστήριξε ο Αστέριος Αντωνίου, προσθέτοντας: «Δεν με ενδιαφέρει να φύγω από το ποδόσφαιρο. Αυτό που διακυβεύεται είναι η τιμή και η υπόληψή μου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή