Μίλησε το VAR, έκλεισαν τα στόματα…

Print Friendly, PDF & Email

Με παράμβαση των VAR και σωστή επαναξιολόγηση των φάσεων από τους διαιτητές, διορθώθηκαν οι αρχικές αποφάσεις σε τρεις φάσεις στους χθεσινούς εξ αναβολής αγώνες της Super League 1.

Συγκεκριμένα στο Λαμία – Αστέρας, σωστά ο διαιτητής δεν μπέτρησε το γκολ της Λαμίας.

Στο ματς Άρης – Ατρόμητος, σωστά άλλαξε η αρχική απόφαση καταλογισμού πέναλτι σε βάρος του Ατρόμητου και στο στον αγώνα Ιωνικός – Ατρόμητος, σωστά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Ράιλι.

Ακολουθεί η κριτική των φάσεων από τους Ναούμ Μιντιούρη και Ηρακλή Τσίκινη:

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: 0-2, Διαιτητής: ΦΩΤΙΑΣ, VAR: ΠΕΡΡΑΚΗΣ, Κριτής: Τσίκινης 

Στο 77′ η Λαμία πετυχαίνει γκολ με τον Μπανγκουρά. Ο VAR καλεί το διαιτητή να επανεξετάσει τη φάση στο μόνιτορ. Κατόπιν ο διαιτητής αλλάζει απόφαση δεν μετράει το γκολ και καταλογίζει επιθετικό φάουλ για χέρι του Ελευθεριάδη, που συμμετείχε στη φάση, η οποία είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Σωστή η απόφαση του διαιτητή να μην μετρήσει το γκολ.

Πολύ καλή η απόδοση του διαιτητή σ’ ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι με πολλές φάσεις και βαθμολογικό ενδιαφέρον. Άριστος στον πειθαρχικό τομέα, έδειξε την πρώτη κίτρινη στο 68′. Εξαιρετική η συνεργασία με τους βοηθούς του.

Αν δεν υπήρχε η φάση του 68′, που ήταν πολύ δύσκολη για το διαιτητή, έπρεπε η βαθμολογία του να είναι μεγαλύτερη.

Βαθμολογία: 8,1

ΑΡΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: 3-0, Διαιτητής: ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, VAR: ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ, Κριτής: Μιντιούρης

Στο 28′ ο Μαντσίνι τροφοδοτεί τον Καμαρά, που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου. Ο β’ βοηθός Στεφανής υποδεικνύει τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Ωστόσο νωρίτερα ο ίδιος βοηθός είχε σταματήσει επίθεση του Άρη καταλογίζοντας εδφαλμένα οφσάιντ.

Στο 44′ ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καστεγιάνο στον Ιτούρμπε. Ο VAR τον καλεί να επανεξετάσει τη φάση και κατόπιν ο διαιτητής αλλάζει απόφαση, συμφωνώντας με το VAR.

Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία του Ευαγγέλου.

Βαθμολογία: 8,1

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: 4-0, Διαιτητής: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, VAR: ΤΖΟΒΑΡΑΣ, Κριτής: Τσίκινης

Στο 57′ ο Ιωαννίδης μπαίνει με την μπάλα στην περιοχή του Ιωνικού. Ο αμυνόμενος που τον καταδιώκει πέφει πάνω του από πίσω και τον ρίχνει στο έδαφος. Ο διαιτητής σωστά καταλογίζει πέναλτι. Το πέναλτι εκτελείται, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Τσιλούλης τη στέλνει στα δίχτυα. Ο διαιτητής και με τη συνδρομή του VAR δεν μετράει το γκολ επειδή ο σκόρερ είχε μπει στην περιοχή πριν την εκτέλεση του πέναλτι και επομένως ήταν σε αντικανονική θέση. Σωστή η απόφαση.

Στο 63′ ο Ράιλι ανατρέπει τον Μάντζη σε υποσχόμενη για γκολ επίθεση. Ο διαιτητής καταλογίζει φάουλ και δείχνει κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια ειδοποιείται από το VAR, ξαναβλέπει τη φάση στο μόνιτορ, αλλάζει απόφαση και δείχνει κόκκινη κάρτα. Σωστή η απόφαση για αποβολή.

Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία, με τη συνδρομή του VAR.

Βαθμολογία: 8,1

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή