Μιντιούρης: ”Έμειναν στους πίνακες διαιτητές που προκάλεσαν και βγήκαν διαιτητές που δεν έδωσαν δικαιώματα”

Print Friendly, PDF & Email

Για τους νέους πίνακες διαιτητών και την απόφαση για καράργηση απόδοσης ποσοστών από τους διαιτητές στις Ενώσεις, μίλησε στο ”SoccerPlus” ο πρώην διεθνής διαιτητής και κριτής στο “Master Ref”, Ναούμ Μιντιούρης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που μπήκαν στους νέους πίνακες, να έχουν καλή πορεία και τύχη σε κάθε παιχνίδι που θα ορίζονται.

Τα νέα παιδιά που μπήκαν στην Super League έχουν δείξει καλά στοιχεία. Για δύο διαιτητές δεν γνωρίζω την πορεία τους. Υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά το βαθμό ετοιμότητας τους και την έλλειψη εμπειρίας αλλά αυτό πιστεύω ότι με τα πρώτα παιχνίδια θα λυθεί. 

Ένα ζήτημα που έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως πάρθηκε η απόφαση να βγουν από τους πίνακες αυτοί που έφυγαν και πως έμειναν κάποιοι άλλοι. Υπάρχουν στους πίνακες διαιτητές που προκάλεσαν πάρα πολύ τις ομάδες και σε πολλά παιχνίδια δεν πήγαν καλά και βγήκαν διαιτητές που δεν έδωσαν δικαιώματα, είχαν μεν μικρολάθη χωρίς όμως να αλλοιώσουν αποτέλεσμα. Ο Τάσης πέρυσι έκανε μία κακή χρονιά ενώ φέτος έκανε μία αρκετά καλή χρονιά, δεν βγήκε πέρυσι από τους πίνακες ενώ φέτος τον έβγαλαν. Γενικά πιστεύω δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε η τριάδα των ξένων αρχιδιαιτητών και θεωρώ ότι δεν τήρησαν τα αξιοκρατικά κριτήρια τα οποία εξήγγειλαν. Δεν μπορεί να αφήνεις στον πίνακα Διαιτητή  που έχει προκαλέσει πολλές φορές το κοινό αίσθημα και να βγάζεις άλλους που δεν έχουν προκαλέσει. Εκτός και αν υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν τα ξέρουμε. Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά…

 Θεωρώ δεν έπρεπε να βγουν οι πίνακες έτσι όπως βγήκαν τώρα, έπρεπε να έκανε η απερχόμενη διοίκηση προτάσεις προς τον Κλάτενμπεργκ, να γίνουν συζητήσεις  και τα απαραίτητα τεστ προκειμένου ο νέος αρχιδιαιτητής να κάνει τις επιλογές του στις πρώτες αγωνιστικές και μετά να αποφάσιζαν από κοινού για την τελική κατάρτιση των πινάκων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή