Μιντιούρης: “Θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι το VAR ελέγχεται”

Print Friendly, PDF & Email

Ο καθηγητής διαιτησίας, πρώην διαιτητής Α’ Εθνικής και κριτής στο Master REF του SoccerPlus, Ναούμ Μιντιούρης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM για την αμφισβήτηση που υπάρχει προς το VAR.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη γκρίνια που υπάρχει για το VAR:

«Gκρινιάζαμε για τη διαιτησία τόσα χρόνια, τώρα ήρθε νέα γκρίνια, αυτή για το VAR. Η γκρίνια η αρχική ήταν να βάλουμε VAR γιατί το έχουν στην Ευρώπη και για να λύσουμε το πρόβλημα. Στην Ευρώπη κατά 90-99% έχει λυθεί, οι άνθρωποι υπακούν στην τεχνολογία. Ξέρουν ότι το VAR θα λύνει τις διαφωνίες. Στην Ελλάδα ξεκινώντας από τον Ολυμπιακό, άρχισε η αμφισβήτηση του VAR».

Για τις αντιδράσεις του Κώστα Καραπαπά:

«Γιατί δεν είπε για τη φάση του γκολ του Ολυμπιακού που δεν την έδειξε καλά η NOVA και δεν είχαμε σαφή άποψη, αν ήταν ή όχι φάουλ; Δεν μπορεί τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας».

Για το αν έχουν αποδεχθεί όλοι το VAR:

«Φώναζαν να έρθουν ξένοι διαιτητές. Ήρθαν. Πέρσι-πρόπερσι ο συγχωρεμένος ο Σάββας Θεοδωρίδης έκανε φασαρία διαρκώς. Δεν μπορεί μια ομάδα να διαμαρτύρεται συνέχεια για τη διαιτησία».

Για το αν μέσω των διαμαρτυριών επηρεάζει περισσότερο τους Έλληνες διαιτητές:

«Κάπου βαθιά πριν χρόνια αυτό ήταν σε μεγάλο ποσοστό. Όσο περνούν τα χρόνια νομίζω άρχισαν πλέον οι διαιτητές να μη φοβούνται. Υπάρχει μεγάλο ποσοστό σ’ αυτό που λέτε με όσα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια με κάποιους διαιτητές που είχαν κάποια προβλήματα με την ομάδα του Ολυμπιακού και έγιναν κάποια πράγματα. Όταν φωνάζει μια ομάδα, όποια κι αν είναι αυτή, ενδόμυχα επηρεάζει. Εξαρτάται και από τα ΜΜΕ».

Για το αν βλέπει λάθη στο VAR:

«Εγώ ως τώρα δεν είδα λάθος. Θέλουμε να πιστέψουμε ή θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι το VAR ελέγχεται και τροποποιείται, το πειράζουν. Όταν ζητάς τη γραμμή, δεν τη βάζεις εσύ, ζητάς από το σύστημα και τη βάζει. Αν δεχθούμε ότι μπορούμε να επηρεάσουμε το VAR, τις γραμμές, δεχόμαστε ότι μπορούν να το επηρεάσουν και στην Ευρώπη. Είναι θέμα δική μας νοοτροπίας. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει. Πρέπει και η ΕΠΟ να το σταματήσει αυτό. Είχα πει και παλιότερα ότι η διαιτησία είναι ένα προϊόν του ποδοσφαίρου. Πρέπει και η Σούπερ Λιγκ να προσέξει το προϊόν. Φέραμε εμείς το VAR και λέμε δεν είναι καλό; Όλα γίνονται για να λιγοστέψουν τα λάθη».

Για το αν κινείται σωστά ο Κλάτενμπεργκ αναλύοντας τις φάσεις:

«Αναγκάστηκε να το κάνει αυτό. Στην ουσία δεν είναι και εύστοχο αυτό. Ότι συζητάει ο διαιτητής με το VAR μπορεί να πει και μια λέξη παραπάνω. Αναγκάστηκε ο Κλάτενμπεργκ να βγάλει τις συνομιλίες. Τους είπε να μιλούν με μεγαλύτερη ευπρέπεια για να μην έχουν αμφισβήτηση οι διαιτητές και πάλι υπάρχει αμφισβήτηση. Πρέπει να προστατέψουμε το προϊόν».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή