Μήνυση αστυνομικού για ρατσιστική συμπεριφορά σε αξιωματικό που τον αποκάλεσε «κύριε Ρομά»!

Print Friendly, PDF & Email

Απίστευτο συμβάν στην ΕΛ.ΑΣ., με έναν αξιωματικό να αποκαλεί υποτιμητικά αστυνομικό «κύριε Ρομά» και εκείνον να του κάνει μήνυση για ρατσιστική συμπεριφορά!

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ., που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Το πρωί του Σαββάτου (26/9), στα δικαστήρια της παλιάς Σχολής Ευελπίδων, υπήρξε επεισόδιο μεταξύ ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας και ενός άλλου… αστυνομικού!

Το απίστευτο της υπόθεσης, βέβαια, δεν είναι αυτό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στην πύλη ελέγχου των δικαστηρίων, η προστριβή φέρεται να υπήρξε για τον μη έλεγχο αντιεξουσιαστών από τον αστυνομικό κατά την είσοδό τους στον χώρο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον αστυνομικό, ο αξιωματικός τον αποκάλεσε υποτιμητικά «κύριε Ρομά», με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και, τελικά, ο αστυνομικός να καταθέσει μήνυση για ρατσιστική συμπεριφορά!

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι από την πλευρά του αξιωματικού, ο οποίος αναζητείται, υποστηρίζεται πως «η συγκεκριμένη αναφορά έγινε όχι προσβλητικά, αλλά για λόγους χαριεντισμού. Και αυτό για υπήρχε προηγουμένως σχετική συζήτηση με τον αστυνομικό, ο οποίος μιλούσε για αυτή την σύγχυση, λόγω του ότι είναι σχετικά μελαμψός».

Και συμπληρώνει, μάλιστα, ότι θα προχωρήσει σε επίκληση μαρτυρίας άλλων συναδέλφων του, που ήταν παρόντες στο περιστατικό…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή