Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης για όλους στα 18

Print Friendly, PDF & Email

Πέρα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα αναβαθμίσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και αλλαγές στην στρατιωτική θητεία.

Σημαντικό μέρος των εξαγγελιών Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά την χθεσινή ανακοίνωση για την απόκτηση νέων φρεγατών και μαχητικών Rafale και τις σημερινές διευκρινίσεις επί των εξοπλιστικών προγραμμάτων, σειρά είχε η στραιτωτική θητεία.

«Ανοιχτό το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης για όλους στα 18», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

«Κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας» είπε και συμπλήρωσε πως «δεν πρόκειται να αυξηθεί πέρα των 12 μηνών».

«Στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες στη θητεία τους που θα τους είναι χρήσιμες μετά τον στρατό. Ψηφιακές δεξιότητες να μην αισθάνονται ότι είναι χαμένος χρόνος», επεσήμανε στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

«Πρέπει να το θέσω, υπάρχει και το ζήτημα που δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω, της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. Διευκολύνει τον προγραμματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί ισότητα για όλους. Το συζητάμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις» αποκάλυψε.

Πηγή: onalert.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή