Μωυσίδης: Φοβήθηκε τον Μαρινάκη ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά

Print Friendly, PDF & Email

Ο Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ., Βασίλης Μωυσίδης, μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM στηλίτευσε το γεγονός ότι ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά απέφυγε να κατονομάσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στην έκθεσή του για όσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη με τον διαιτητή, Τάσο Σιδηρόπουλο.

Παρότι ο διεθνής ρέφερι έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο κ. Μαρινάκης τον εξύβρισε, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά έγραψε στη δική του έκθεση γενικά για διαπιστευμένους του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

Για το αν αναγνωρίζει ο ίδιος μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ή ο Ιβάν Σαββίδης:

«Σαφώς και γνωρίζω, γιατί ασχολούμαι όπως όλοι με το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να πέσει ποτέ στη Β’ Εθνική και θα κρατήσει η παράγκα. Το απόστημα δεν μπορεί να το σπάσει κανείς».

Για το ότι δεν αναγνωρίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην έκθεση:

«Ο Ολυμπιακός είναι κράτος εν κράτει. Επηρεάζει κυβερνήσεις. Ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Φοβούνται να θίξουν το θέμα, το πρόβλημα Ολυμπιακός, όλες οι κυβερνήσεις. Έχει πολύ κόσμο ο Ολυμπιακός. Αυτοί οι άνθρωποι μάθανε ότι αυτό το κατεστημένο πρέπει να συνεχίζεται. Διαιτησίες, πρωταθλήματα που δεν αξίζουν… Ο κόσμος του Ολυμπιακού συνεχίζει και πανηγυρίζει μ’ αυτά».

Για το αν εκδηλώνει φόβο ο Ταξίαρχος παραβλέποντας την αναφορά στο όνομα του Μαρινάκη:

«Εννοείται ότι φοβάται. Μπορεί να τα βάλει κανείς τώρα μ’ έναν μεγιστάνα όπως ο κ. Μαρινάκης; Δεν μπορεί. Δεν θα χάσει μόνο το αστέρι του, αλλά πολλά. Τη θέση του, μια καριέρα που ίσως χτίζει στον Πειραιά και θα πάθει τεράστια οικονομική ζημία. Οι άλλοι οι αστυνομικοί που είχε δίπλα του, ένας δεν τόλμησε να πει ότι δεν είναι αυτό αλήθεια;».

Για το αν εκτίθεται έτσι η Αστυνομία, από τη στιγμή που ο Σιδηρόπουλος γράφει το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο φύλλο αγώνα, ενώ η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. όχι:

«Σαφώς εκθέτει την αστυνομία, αλλά υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας. Πρέπει να τον καλέσει ως επικεφαλής των μέτρων να τον ρωτήσει, τι είδες, δεν είδες τι συνέβη; Θα μπορούσε ο εισαγγελέας να τον καλέσει. Τι έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού; Αν δεν το είδες, ενδεχομένως υπάρχουν άλλοι που να το είδαν. Δε νομίζω ο επικεφαλής στον Πειραιά να μη γνωρίζει ποιος είναι ο επικεφαλής του Ολυμπιακού. Μου φαίνεται από περίεργο ως ύποπτο. Θα πρέπει η Πολιτεία να τον στηρίξει τον συγκεκριμένο αν φοβάται τόσο πολύ. Σε χώρες όπως η Ιταλία έχουν πέσει ομάδες για διαφθορά και χρηματισμό όμως η Γιουβέντους, η Λάτσιο η Μίλαν. Στην Αγγλία η Θάτσερ έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Εδώ μπορεί να συμβεί; Με τίποτα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπήρξε προπηλακισμός παραγόντων του Άρη. Διαφύλαξε κανείς αυτό το ζήτημα;».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή