Μπλόκο στην υποψηφιότητα Μούτκο, βέβαιη η εκλογή Κουτσοκούμνη

Print Friendly, PDF & Email

Επιμέλεια: Λ. Κοντούρης

Τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Βιτάλι Μούτκο για το Συμβούλιο της FIFA αποφάσισε η αρμόδια ελεγκτική επιτροπή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας λόγω του γεγονότος ότι είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός στη Ρωσία.

Η FIFA δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση κυβερνητικές παρεμβάσεις στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, κάτι που έχει φανεί από την στάση της σε αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, μέλος της επιτροπής, που επέλεξε να παραμείνει ανώνυμο, αποκάλυψε ότι το «μπλόκο» στην υποψηφιότητα του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρωσίας έχει να κάνει και με το σκάνδαλο ντόπινγκ που ξέσπασε στην χώρα, που φαίνεται πως εμπλέκεται και η κυβέρνηση, της οποίας ήταν μέλος ως Υπουργός Αθλητισμού, χωρίς να υπάρχει καταδικαστική απόφαση εναντίον του.

Πάντως, είναι πολύ πιθανό να επιβληθούν κυρώσεις στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνες του στην έρευνα για το σκάνδαλο ντόπινγκ.

Παράλληλα, το όνομα του Βιτάλι Μούτκο εμπλέκεται σε αρκετές υποθέσεις ντόπινγκ, καθώς κατηγορείται για συγκάλυψη σκανδάλου ντόπινγκ στο πρωτάθλημα της χώρας, αλλά και συμμετοχή στην παραποίηση δειγμάτων αθλητών της Ρωσίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 που έγιναν στο Σότσι.

Πλέον, τα πράγματα έχουν γίνει ξεκάθαρα για τους εκπροσώπους της Ευρώπης στην Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, με τις τέσσερις θέσεις να αναμένεται να καταλήξουν στους Σάντορ Κσάνι (Ουγγαρία), Γκέιρ Θορστέινσον (Ισλανδία), Ντέγιαν Σαβίσεβιτς (Μαυροβούνιο) και Κωστάκης Κουτσοκούμνης (Κύπρος), κάτι που θα επικυρωθεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της UEFA στις 05/04 στο Ελσίνκι.

Πάντως, ο Μούτκο έχει δικαίωμα να προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης της ελεγκτικής επιτροπής της FIFA.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή