Νέο “άδειασμα” στην ΕΠΟ από FIFA/UEFA: Διαφωνούν με την κεντρική διαχείριση που πέρασε στο καταστατικό! (έγγραφο)

Print Friendly, PDF & Email

Μετά την παρέμβαση – “άδειασμα” της UEFA στην ΕΠΟ για τη δικαίωση του Άρη στο θέμα της αδειοδότησης, το SoccerPlus φέρνει στην δημοσιότητα απόσπασμα της από 23/12/2021 επιστολής επιστολής των FIFA/UEFA στον Ι. Φιλιππούση, με την οποία εκφράζουν τη διαφωνία τους για την απόφαση να συμπεριλάβει η ΕΠΟ στο καταστατικό της την υποχρεωτικότητα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαωμάτων των ΠΑΕ της SL1, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι στο συγκεκριμένο θέμα αλλά αναφέρει η ολιστική μελέτη και άλλα ψηφίστηκαν στη ΓΣ της ΕΠΟ και περιλήφθηκαν στο καταστατικό!

Oι FIFA/UEFA υποστηρίζουν ότι στην ολιστική μελέτη συστήνεται να γίνει έρευνα για τα οφέλη της κεντρικής διαχείρισης από τις ομαδες του συνεταιρισμού και όχι να επιβληθεί από την ΕΠΟ όπως έγινε τον περασμένο Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός, που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Cosmote, στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που έγινε την περασμένη Παρασκευή, ζήτησε να απαλειφθεί η διάταξη της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από το καταστατικό της ΕΠΟ, που ψηφίατηκε επί των ημερών του διδύμου Φιλιππούση – Μπάρτζη οι οποίοι είχαν ασχοληθεί με την κωδικοποίηση της ολιστικής μελέτης, όμως το αίτημα του δεν έγινε δεκτό.

Αλήθεια, ο acting Φιλιππούσης, διάβασε στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, όταν έθεσε το θέμα ο Τ. Αγραφιώτης, το κόμματι της επιστολής των FIFA/UEFA, που αφορά την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως έκανε με το κομμάτι της επιστολής που αφορά το προσωπικό της ομοσπονδίας το οποίο αναφέρει τον “εκτελεστικό διευθυντή” ως συνδετικό κρίκο μεταξύ του υπαλληλικού προσωπικού και των μελών της Εκτελετικής Επιτροπής και των προέδρων των Ενώσεων, το οποίο ανέγνωσε με ιδιαίτερο ζήλο;

Aκολουθεί απόσπασμα της επιστολής των FIFA/UEFA που φέρει τις υπογραφές των Nodar Akhalkatsi (Διευθυντής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών Ευρώπης / FIFA) και Luca Nicola (Επικεφαλής Εθνικής Διακυβέρνησης / UEFA)

“Αξιότιμε κύριε Φιλιππούση,

Παραπέμπουμε στη μεταξύ μας βιντεοδιάσκεψη της 3ης Νοεμβρίου 2021 και τη συνάντησή μας της 3 ης Δεκεμβρίου 2021, συμπεριλαμβανομένης της σχετικής ανταλλαγής αλληλογραφίας αναφορικά με το αναθεωρημένο Καταστατικό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (εφεξής “ΕΠΟ”), που εγκρίθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία έλαβε χώρα στην Αθήνα την 27η Αυγούστου 2021.

Δια της παρούσας επιστολής, όπως αιτήθηκε η ΕΠΟ, η FIFA και η UEFA επιθυμούν να παρέχουν τα γραπτά τους σχόλια επί του αναθεωρημένου Καταστατικού της ΕΠΟ πριν την υποβολή του στο οικείο δικαστήριο για επικύρωση. Ειδικότερα, στο συνημμένο έγγραφο η FIFA και η UEFA καταγράφουν ορισμένες συγκεκριμένες διατάξεις οι οποίες απαιτούν περαιτέρω εξέτασης από πλευράς ΕΠΟ.

Η FIFA και η UEFA σας συστήνουν να λάβετε υπόψη αυτές τις περαιτέρω αλλαγές και να τις
υποβάλετε προς έγκριση στα μέλη σας στην επόμενη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Εν τω μεταξύ, αναμένουμε ότι το αναθεωρημένο Καταστατικό της ΕΠΟ θα υποβληθεί προς επικύρωση στο οικείο δικαστήριο το συντομότερο δυνατόν ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η θέση του σε ισχύ χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και να προετοιμαστεί το έδαφος για τη θέση σε εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο διακυβέρνησης.

Ακολουθεί απόσπασμα του εγγράφου που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα:

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος προβλπεπει ότι κάθε ΠΑΕ της SL1 διαχειρίζεται μόνη τα τληεοπτικά της δικαιώματα, ενώ η απόφαση της Super League να εντάξει την υποχρεωτικότητα της κεντρικής διαχείρισης στο καταστατικό της ακυρώθηκε με αποφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ μετά από προσφυγή του Ολυμπιακού.

Διαβάστε ακόμα:

Το Ειρηνοδικείο ενέκρινε την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών στην SL1, ενώ το Διαιτητικό Δικαστήριο την ακύρωσε!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή