Νίκας: VAR στους “16” του Κυπέλλου θα υπάρξει αν το θέλει η μία από τις δύο ομάδες

Print Friendly, PDF & Email

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε το μέλος της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ, Κώστας Νίκας.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για τις αλλαγές στον θεσμό του Κυπέλλου: «Οι αλλαγές σε σχέση με πέρυσι είναι το VAR, πρέπει να το αιτηθεί μία από τις δύο ομάδες. Τα έξοδα του VAR τα χρεώνονται οι ομάδες. Αν ζητήσει κάποια ομάδα και δεν έχει το γήπεδο που να διαθέτει VAR, τότε θα πρέπει να βρει και γήπεδο. Το κόστος είναι στα 5.600 ευρώ σε γήπεδα που έχουν εγκατάσταση, αν δεν υπάρχει σε κάποιο γήπεδο τότε θα χρειαστούν άλλες 3.000 ευρώ. Μπορεί να υπάρξει και αίτημα για ξένους διαιτητές από τις ομάδες. Δεν άλλαξε το εκτός έδρας γκολ, η UEFA και η FIFA το άλλαξαν αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Εμείς κάναμε την συζήτηση και ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Θόδωρος Ζαγοράκης, είπε να το αφήσουμε ως έχει. Για τις επόμενες αγωνιστικές θα μιλήσουμε με τις ομάδες».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Εμείς θέλουμε να κάνουμε τελικό Κυπέλλου με κόσμο, η ημερομηνία είναι συγκεκριμένη στις 21 Μαΐου και θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Αυτά δεν αλλάζουν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει, να διασκεδάσει ο κόσμος και θα προσπαθήσουμε να είναι γιορτή».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή