Νίκος Μποζίκης: «Μας κάνουν bullying να κόβουμε παραβάσεις, ντρέπομαι» (vid)

Print Friendly, PDF & Email

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχει απαίτηση από τους αστυνομικούς να κόβουν πολλές κλήσεις προέβη με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας Νίκος Μποζίκης.

Σε απίστευτες καταγγελίες που έχουν να κάνουν με τις αιτήσεις που υπάρχουν από τους ανωτέρους του, για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό προέβη ο Νίκος Μποζικης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας μιλώντας στο τοπικό Star TV αποκάλυψε πως υπάρχει μεγάλη πίεση να βεβαιώνονται όσο το δυνατόν περισσότερες παραβάσεις γίνονται κάτι το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε bullying. «Εαν σας πω το bullying που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοί μου, την ώρα που φεύγουν για τη δουλειά “αν δε φέρεις δέκα παραβάσεις μην έρθεις μέσα”. Αυτό είναι bullying. Το καταγγέλλω, ειλικρινά…» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος πρόσθεσε τα εξής: «Αν πιστεύουν οτι δουλεύουμε σε κανενός το χωράφι και είναι η εποχή των τσιφλικάδων και βαράγανε με τον βούρδουλα, είναι γελασμένοι. Δεν θα μας κάνει κανείς να ντρεπόμαστε. Είμαστε μέλη αυτής της κοινωνίας και δεν μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε πραγματικά ντροπή γι’ αυτό που γίνεται καθημερινά και αυτοσκοπός να είναι το πόσες παραβάσεις βεβαίωσε ο αστυνομικός για covid στην Κέρκυρα. Δεν είναι αυτή αστυνόμευση, δεν είναι αυτό αστυνομία. Θα πρέπει η αστυνομία να είναι κοντά με τον κόσμο, αγκαλιά με τον κόσμο, να πολεμάει το έγκλημα και τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα. Αυτό που μας έχουν ορίσει αυτή τη στιγμή να κάνουμε είναι πραγματικά ντροπή για την αστυνομία, γιατί δεν είναι πραγματικός ο στόχος να λύσουμε το πρόβλημα του κορονοϊού, γιατί βλέπουμε οτι παρά τις παραβάσεις που βεβαιώνονται καθημερινά, το πρόβλημα συνεχίζεται. Με λίγα λόγια, την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και σε πράγματα που δεν μπορεί να πετύχει, δεν θα την βγάλουμε εμείς. Δεν θα γίνουμε εμείς το πλυντήριο της κυβέρνησης και την κάθε κυβέρνησης για ακόμα μία φορά. Κάναμε πολλά χρόνια και πολλούς αγώνες για να πετάξουμε από πάνω μας την ρετσινιά του μπάτσου. Είμαστε Έλληνες αστυνομικοί».

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Νιώθω ντροπή. Ειλικρινά. Δεν μπορώ να δω τον κόσμο στα μάτια όπως τον έβλεπα πριν. Πριν από όλη αυτή την κατάσταση, ο κόσμος μου έλεγε καλημερα με σεβασμό. Σήμερα ο κόσμος μου γυρίζει την πλάτη. Δεν θα παίξει κανείς με την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μας, και την οντότητάς μας. Είναι απαράδεκτο. Δεν θα γίνουμε το πλυντήριο της βρωμιάς τους και της ανεπάρκειάς τους για μία ακόμα φορά».

Παράλληλα προέβη και σε μία αποκάλυψη. Αυτή δεν ήταν άλλη από το ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κέρκυρα, ο ίδιος ζήτησε να κόβονται περισσότερες κλήσεις: «Και όλο αυτό χάρη στην πίεση που δέχεται ο αστυνομικός “φέρε τόσες παραβάσεις”. Ε όχι, δεν είναι αυτό κύριε υπουργέ, αυτό που ζητήσατε προχθές που ήρθατε εδώ πέρα, “γράφτε όσους γίνεται, πιο πολλές παραβάσεις”. Ο αστυνομικός είναι άνθρωπος. Αυτό πληροφορήθηκα. Ας με διαψεύσουν».

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή