Νομοτεχνική βελτίωση Αυγενάκη: Μέχρι το τέλος του έτους η διορία στις ομοσπονδίες για εγγραφή στο μητρώο

Print Friendly, PDF & Email

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλεπόταν ότι όποια ομοσπονδία δεν προβεί στις ενέργειες εγγραφής της μέχρι το τέλος του Μαρτίου, στο νεότευκτο Μητρώο Αθλητικών Φορέων, αντιμετωπίζει ποινή έκπτωσης των μελών του ΔΣ της με διαπιστωτική πράξη από τη ΓΓΑ.

Κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός αθλητισμού προέβη σε νομοτεχνική βελτίωση: “Προβλέψαμε ικανό μεταβατικό χρόνο. Δεν θα ισχύσει αμέσως από τη δημοσίευση, αλλά από 1ης Ιανουαρίου 2024. Δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο, όπως κάναμε και με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Για την συγκεκριμένη διάταξη είπε: “Στο άρθρο 18 ενισχύουμε θεσμικά το Μητρώο Αθλητικών Φορέων.  Με το Μητρώο νοικοκυρέψαμε το αθλητικό Μητρώο. Ξεκίνησε με δυσκολίες και αντιδράσεις, όμως πλέον ΟΛΟΙ αποδέχονται τη χρησιμότητά του. Το ενισχύουμε περισσότερο! Κρίνεται σκόπιμο,  να προβλεφθεί προθεσμία για την καταχώριση και υποβολή των υποχρεωτικών στοιχείων από τους αθλητικούς φορείς στο Μητρώο Φορέων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και προβλέπεται η ύπαρξη κυρώσεων για τον αθλητικό φορέα, που αμελεί την εν λόγω υποχρέωσή του.”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή