Ντάσιος: “Το μόνο που μπορεί να ακυρώσει τις εκλογές της ΕΠΟ είναι ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία”

Print Friendly, PDF & Email

Ο αναπληρωτής ταμίας της ΕΠΣ Αχαΐας Κώστας Ντάσιος μίλησε στην εκπομπή του Αλέξη Διγενή στον Sportfmpatras 96,3 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εκλογές της ΕΠΟ, στη μεταφορά της Γενικής Συνέλευσης της ομοσπονδίας από την Πάτρα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο ενδεχόμενο η ΕΠΣ Αχαΐας να εκπροσωπηθεί στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ντάσιος τόνισε (απόδοση του SoccerPlus):

Για τη μεταφορά της ΓΣ της ΕΠΟ από την Πάτρα στη Θεσσαλονίκη: «Κάποιοι δημοσιογράφοι γραφικοί έκαναν ανάρτηση και είπαν πέταξε το πουλάκι. Τι πέταξε το πουλάκι; Τι εννοούν; Εγώ απαντάω πως το πουλί είναι πτηνό πετούμενο και πετάει συνέχεια. Και για την Πάτρα το πουλί αυτό θα πετάξει πολλές πολλές φορές το επόμενο διάστημα. Δυστυχώς στην Πάτρα έχουμε μάθει να κανιβαλίζουμε. Τρώει ο ένας τον άλλον, αν αποφύγουμε αυτήν την παθογένεια θα είμαστε σε όλους τους τομείς πάρα πολύ καλά. Πρέπει να αποβάλουμε τον κανιβαλισμό. Γιατί αυτοί και όχι εμείς; Εγώ έχω άλλη φιλοσοφία στη ζωή μου, έχω μάθει να δίνω και όχι να παίρνω. Ακούγονται διάφορα, οι χρεωμένοι, οι τζογαδόροι, αλλά οι χρεωμένοι και οι τζογαδόροι επιχειρούν. Κι εμείς επιχειρούμε και διεκδικούμε. Το έχουμε δείξει εμπράκτως τι έχουμε κάνει 3,5 χρόνια σαν ΕΠΣ Αχαΐας. Φτιάξαμε δύο γήπεδα και θα φτιάξουμε και τρίτο, όταν άλλοι που από το 2004 έπαιρναν 200.000 και 250.000 χρηματοδότηση το χρόνο στην Ενωση δεν έκαναν τίποτα».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ: «23 Νοεμβρίου θα γίνουν, δεν αλλάζει κάτι. Πλέον είναι με νομοθετική διάταξη. Είπε ο κ. Αυγενάκης το τελευταίο δίμηνο του έτους. Εμείς μπορούσαμε να το πάμε αν θέλαμε και στις αρχές του Νοέμβρη. Δείξαμε ότι δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, ούτε ότι κοπτόμαστε για τις εκλογές να γίνουν νωρίτερα. 23 Νοέμβρη και με το ίδιο εκλογικό σύστημα. Αυτή είναι η απόφαση πλέον και νομοθετικά από τον ίδιο τον κ. Αυγενάκη. Δεν αλλάζει κάτι. Το μόνο που μπορεί να ακυρώσει τις εκλογές είναι να γίνει κανένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και λόγω πολέμου να πάμε πίσω.

Εντάξει στην Ελλάδα είμαστε. Εδώ η Πάτρα ξαφνικά με κρούσματα ελάχιστα βγήκε σε lockdown για μία εβδομάδα. Θα το ξεπεράσουμε σε μία εβδομάδα το πρόβλημα και την άλλη θα είμαστε καλά. Στην Πάτρα για μία εβδομάδα είναι τα μέτρα, υπήρχε λόγος. Ετσι λέει το δικό μου μυαλό. Κάνω και το συνήγορο του διαβόλου. Γιατί κάποια σάιτ αθηναϊκά έβγαλαν χολή, ότι πήγαν τη ΓΣ της ΕΠΟ στην Αχαΐα, γιατί τα μέλη της έτρεχαν για τις εκλογές ανά τις Ενώσεις. Πώς θα βγει ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Δεν πρέπει να προσεγγίσει τις Ενώσεις; Ο βουλευτής πώς βγαίνει; Δεν πάει να κάνει προεκλογικό αγώνα; Πού είναι το μεμπτό; Δηλαδή αυτοί πριν από εμάς τι έκαναν; Το ίδιο δεν έκαναν; Δηλαδή κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας σε κάποια πράγματα. Στρουθοκαμηλίζουμε. Εχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Ξαφνικά αυτό που κάνουμε εμείς είναι εξωπραγματικό, είναι παρθενογέννηση. Αλλάξαμε τα πάντα. Όλα για τις εκλογές. Αλλά τα τελευταία χρόνια πώς γίνονταν οι εκλογές; Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν γίνονταν;».

Για το αν η ΕΠΣ Αχαΐας θα έχει για πρώτη φορά μέλος στην ΕΕ της ΕΠΟ: «Η Αχαΐα το έχει δείξει ότι στηρίζει το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Υπάρχει τεράστια ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μέσα από την ΕΠΟ. Αν μας δοθεί η δυνατότητα αυτή, είτε από την Εκτελεστική Επιτροπή, είτε μέσα από Επιτροπές εμείς θα το επιδιώξουμε αυτό. Και δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες και το έχουμε δείξει και ο πρόεδρος και εγώ. Αν δεν μπούμε στο ΔΣ δεν χάθηκε και ο κόσμος. Δεν αλλάζει κάτι όταν είσαι στο κέντρο των αποφάσεων, δημιουργείς, κάνεις προτάσεις, όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι φίλοι μας. Και να μην είμαστε λοιπόν στο ΔΣ οι προτάσεις μας θα γίνουν. Αλλά πιστεύω ότι η ώρα της Αχαΐας είναι προ των τειχών γιατί τις περάσαμε τις πύλες».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή