Oι φάσεις που δεν ξεγέλασαν το... Σέρβο "πορτοφολά" και τα πέναλτι στο Άρης - ΑΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

Ο Σέρβος διαιτητής, που ορίστηκε στον αγώνα ΑΕΛ – ΠΑΟΚ, δεν ξεγελάστηκε και παρότι υπήρξαν πολλές “αμφισβηητούμενες φάσεις” στις μεγάλες πειροχές πήρε τις σωστές αποφάσεις, σύμφωνα με τον κριτή του Master Ref, Ναούμ Μιντιούρη.

Αντιθέτως, στον αγώνα Άρη – ΑΕΚ, ο Κώστα Ακρίδας θεωρεί ότι κακώς ο διαιτητής δεν έδωσε δύο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, που έγιναν στο Φετφατζίδη και το Λάρσον.

Τέλος, ο Ηρακλής Τσίκινης, κάνει λόγο για πέναλτι υπέρ της Ξάνθης στη φάση με πρωταγωνιστές του Τζανετόπουλο και Στάρτζεον διαφωνώντας για την απόφαση του Σιδηρόπουλου να τιμωρήσει με κιτρινη κάρτα για “θέατρο” τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων.

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-2, Διαιτητής: Γιοβάνοβιτς, Διαιτητής VAR: Παπαπέτρου Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 33′ μετά από κεφαλιά του Μόρα, η μπάλα αποκρούεται από το Μαουρίσιο και χτυπάει στο χέρι του Αουγκούστο, που είχε γυρισμένη πλάτη. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν βλέπει την μπάλα εκείνη έρχεται από κόντρα από το κεφάλι του συμπαίκτη του ο οποίος είναι σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Δεν υπάρχει παράβαση και σωστά ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα. Επιβεβαίωσε την απόφασή του ύστερα από εξέταση της φάσης (on field review) στο μόνιτορ του VAR.
Στο 57′ η μπάλα βρίσκει μετά από την πρόσκρουση στο έδαφος στο γόνατό του Λημνιού και ύστερα στο στήθος του. Δεν υπήρχε κάποιο χέρι και σωστά ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα.
Στο 62′ σε σέντρα που γίνεται στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Μάτος κοντρολάρει την μπάλα με το στήθος δεν έκανε κάποια επαφή με το χέρι και σωστά ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα.
Στο 65′ μέσα στην περιοχή της Λάρισας σε γύρισμα που κάνει ο Λημνιός η μπάλα βρίσκει το γόνατο και στη συνέχεια το χέρι του πεσμένου παίκτη της Λάρισας Μόρα. Δεν υπήρξε παράβαση σωστά ο διαιτητής συνέχισε Και εδώ τον αγώνα.
Σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Σέρβου ήταν καλή, αν και υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις που άφησε το σκληρό παιχνίδι χωρίς να παρατηρήσει πειθαρχικά τους παίκτες που θα μπορούσε να το κάνει.
Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Ολυμπιακός – Πανιώνιος 4-0, Διαιτητής: Βάτσιος Διαιτητής VAR: Τζοβάρας Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Εδώ υπάρχει μία φάση που αξίζει σχολιασμό.
Στο 67′ Ο Καμαρά ξεκινά από θέση οφσάιντ, που ο Β’ βοηθός Ζήρδας παρόλο που άργησε παραπάνω από αυτό που ορίζει ο κανονισμός, υπέδειξε την παράβαση οφσάιντ, που ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπά διεκδίκησε και πήρε την μπάλα από τον ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου στην περιοχή του Ολυμπιακού, κάνοντας πέναλτι, που δεν υπάδειξε ο διαιτητής. Όμως προηγουμένως είχε προηγηθεί το οφσάιντ. Άρα κανονικά η φάση θα έπρεπε να θεωρηθεί ως μη γενόμενη.
Βαθμολογία: 8.10

Αγώνας: Παναθηναικός – Παναιτωλικός 3-1, Διαιτητής: Κομίνης, Διαιτητής VAR: Φωτιάς Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Ένα εύκολο γενικά παιχνίδι για το διαιτητή χωρίς την ιδιαίτερη φάση διαιτητικά.

Η μόνη φάση ήταν στο 48’στο πέναλτι που δίνεται στον Χατζηγιοβάνη ύστερα από μαρκάρισμα του Μαλή. Σωστά δίνεται το πέναλτι. Ήταν ξεκάθαρη φάση.

Καλή η διαιτησία σε γενικές γραμμές κανένα πρόβλημα από τον Κομίνη

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Βόλος – Αστέρας Τρίπολης, Διαιτητής: Σέζος, Διαιτητής VAR Τζήλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Εδώ είχαμε ένα πολύ εύκολο απόγευμα για το διαιτητή. Ο διαιτητής ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο είχε καλή συνεργασία με τους δύο βοηθούς. Ήταν καλός και στην εφαρμογή κανονισμών, σε ένα παιχνίδι χωρίς τη δύσκολη φάση.
Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: Ξάνθη – Λαμία 0-0, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 18′ ο Στρατζέον της Ξάνθης ανατρέπεται από τον Τζανετόπουλο ο όποιος τον πατάει στο πόδι. Είναι μία φάση την οποία ο διαιτητής Σιδηρόπουλος προφανώς δεν πρόσεξε με αποτέλεσμα να βγάλει κίτρινη κάρτα για θέατρο στον παίκτη της Ξάνθης.

Όμως από τα ρίπλεϊ που είδαμε, φαίνεται πως ο Τζανετόπουλος πατάει το πόδι του παίκτη της Ξάνθης. Εδώ έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ της Ξάνθης. Είναι ξεκάθαρη η φάση. Απορώ γιατί δε χρησιμοποιήθηκε το VAR.

Στο 90′ υπάρχει ένα οφσάιντ στον Σασί. Ο παίκτης της Λαμίας είναι οριακά εκτεθειμένος οπότε θα πάω με την απόφαση του διαιτητή. Σωστή, εδώ, η υπόδειξη.

Βαθμολογία: 7.90 

Αγώνας: Άρης – ΑΕΚ 0-1 , Διαιτητής: Καραντώνης, Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 16′ σε σύγκρουση του Βράνιες με τον Βέλεζ, δεν υπάρχει παράβαση. Στην εξέλιξη της φάσης, στο 17ο λεπτό σε κράτημα του Φετφατζίδη από τον Αλμπάνη στην περιοχή της ΑΕΚ δεν υπάρχει κάτι παράβαση και σωστά ενήργησε ο διαιτητής, συνεχίζοντας το παιχνίδι.
Στο 39′ υπάρχει προβολή του Κλωναρίδη στον Φετφατζίδη στην περιοχή της ΑΕΚ. Ο Κλωναρίδης του παίρνει το αριστερό του  πόδι, είναι ανατροπή και πέναλτι. Ο διαιτητής επικοινώνησε με το VAR, δεν πήγε όμως να δει την φάση παρόλο που πρόκειται για δύσκολη περίπτωση. Από την συνομιλία που είχε με τον διαιτητή του VAR, έμεινε στην απόφασή του και έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Άρη για διαμαρτυρία.
Στο 45+2 ο Βέλεθ του Άρη έπρεπε να δει κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο σε αντίπαλό του.
Στο 51′ έπρεπε να δει κίτρινη κάρτα ο Μπακάκης για επικίνδυνο παίξιμο.
Στο 67′ ο Μάνταλος πιάνει το Λάρσον από τη μέση και τον ανατρέπει. Είναι πέναλτι, που κακώς δεν υπέδειξε ο διαιτητής και έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.
Η διαιτησία στο παιχνίδι αυτό απέτυχε. Ο διαιτητής ήταν εκτός παιχνιδιού, άφησε σκληρά μαρκαρίσματα χωρίς να τιμωρηθούν και έκανε τρομερά λάθη στην εφαρμογή κανονισμών.
Βαθμολογία: 7.50