Ο αθέατος πόλεμος της διαιτησίας

Print Friendly, PDF & Email

Η Ένωση για τη δημιουργία της οποίας υπήρξαν οι μεγαλύτερες αντιρρήσεις είναι αυτή της διαιτησίας και θα είναι αυτή για την οποία θα υπάρξουν τα μεγαλύτερα εμπόδια αλλά και οι ισχυρότεροι ανταγωνισμοί.

Η ΟΔΠΕ, που έγινε ΕΔΠΕ, και αποτελείται από τα μέλη των συνδέσμων διαιτητών, τους οποίους η ΕΠΟ έχει θέσει εκτός παιχνιδιού, περίμενε εδώ και χρόνια αυτήν την εξέλιξη, κινήθηκε γρήγορα και ήδη αιτήθηκε την αναγνώρισή της προλαβαίνοντας τους υπόλοιπους.

Όμως οι FIFA/UEFA, πληροφορήθηκαν τις ενέργειές της και έδειξαν «κόκκινη κάρτα» λέγοντας στους διοικούντες την ΕΠΟ ότι η Ένωση Διαιτητών θα πρέπει να αποτελείται από τους εν ενεργεία διαιτητές και παρατηρητές.

Το θέμα περιπλέκεται διότι προβλέπεται ανάμειξη του υφυπουργού Αθλητισμού ο οποίος αφενός μεν έχει ως συνομιλητές πρώην διαιτητές οι οποίοι επιθυμούν να έχουν ρόλο στη νεοσύστατη Ένωση Διαιτητών, αφετέρου δε θα πρέπει να νομοθετήσει προκειμένου να πάψουν να υφίστανται οι περιορισμοί στους εν ενεργεία όσον αφορά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε, να ρυθμιστούν σχέσεις τους με τις Ενώσεις στις οποίες ανήκουν σήμερα κοκ.

Στην ΕΠΟ, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι το θέμα της Ένωσης Διαιτητών λόγω της εγγενούς πολυπλοκότητάς του και των πολλαπλών και συγκρουόμενων συμφερόντων μπορεί να οδηγήσει σε… «βραχυκύκλωμα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή