Ο Αυγενάκης στέλνει μηνύματα για την υλοποίηση της πολιτικής του στις Ενώσεις – Η ΕΠΟ στρέφεται στις FIFA/UEFA

Αριστερά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένος, στη μέση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης και δεξιά ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, Αλ. Δέδες
Print Friendly, PDF & Email

Ο Λευτέρης Αυγενάκης το ξεκαθάρισε από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής: Στις εκλογές των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων «θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ τα νόμιμα και ενεργά ερασιτεχνικά Σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της ΓΓΑ ή θα εγγραφούν μέχρι την προκήρυξη των εκλογών τους.»

Μάλιστα έδωσε νέα παράταση για τη διεξαγωγή εκλογών στις Ενώσεις, των οποίων η θητεία της διοίκησης έχει λήξει, έως τις 30/6 και παράταση της θητείας των διοικήσεων μέχρι την καταληκτική για τις εκλογές ημερομηνία.

Από την άλλη πλευρά η ΕΠΟ αποφάσισε εδώ και κάποιες ημέρες να απευθυνθεί στις FIFA/UEFA προκειμένου να ζητήσει την ενεργοποίησή τους προς την κατεύθυνση της άσκησης πίεσης στον υφυπουργό Αθλητισμού, βάσει όσων αναφέρονται στην επιστολή των FIFA/UEFA, που στάλθηκε στην ΕΠΟ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στην επιστολή αυτή για το θέμα των εκλογών των ΕΠΣ οι FIFA/UEFA αναφέρουν ότι “Ο νόμος προβλέπει ότι εφόσον σωματεία δεν διαθέτουν την αναγνώριση και τη σχετική καταχώριση στο μητρώο της ΓΓΑ και συμμετάσχουν σε εκλογική γενική συνέλευση, το Υπουργείο Πολιτισμού Αθλητισμού δικαιούται να ακυρώσει τα αποτελέσματά της και ότι τα μέλη μιας εκτελεστικής επιτροπής που επιτρέπουν σε σωματεία χωρίς αναγνώριση να ψηφίζουν σε μια γενική συνέλευση μιας αθλητικής ένωσης ή επιτρέπουν σε ένα φυσικό πρόσωπο που ανήκει σε ένα τέτοιο σωματείο να είναι υποψήφιο σε αρχαιρεσίες, αυτόματα εκπίπτουν του αξιώματός τους.

Οι FIFA/UEFA υποστηρίζουν ότι τα κριτήρια αυτά δεν θα πρέπει να παραβιάζουν τις υποχρεώσεις της ΕΠΟ να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης του ποια σωματεία μπορούν να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της και τον καθορισμό τού ποιοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στη γενική της συνέλευση”.

Πάντως οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και η ρητορική του κ. Αυγενάκη δείχνουν ότι στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα για την αποφασιστική υλοποίηση της πολιτικής του.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή