Οι διάλογοι των διαιτητών για την πτώση του Βαλμπουενά στην περιοχή του Ατρόμητου (video)

Print Friendly, PDF & Email

Δύο φάσεις της πρεμιέρας του πρωταθλήματος σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.  Η μία ήταν από τον αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος. Πρόκειται για τη φάση στο 3′ με τον Βαλμπουενά και τον Ντένις με τον παίκτη των γηπεδούχων να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο και να ζητάει πέναλτι. Η αλλη ήταν για χέρι του Κάργα στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα.

Στη φάση του Καραϊσκάκης έγινε ο ακόλουθος διάλογος μεταξύ των διαιτητών:

– Πολύ ελαφρύ ακούμπημα. Ίσα – ίσα τον ακουμπάει και πέφτει

– Μπράβο… Και πήγαινε κοντά και πες του ότι δεν θα το δεχθείς αυτό…

Ο Κλάτενμπεργκ σχολίασε τη φάση ως εξής: “Καθώς η μπάλα παίζεται στην περιοχή του πέναλτι, ένας αμυντικός του Ατρομήτου έχει το ένα χέρι στον ώμο του επιθετικού μέσα στην περιοχή του πέναλτι.

Ο διαιτητής ο οποίος ήταν τέλεια τοποθετημένος θεώρησε ότι η επαφή ήταν ελάχιστη και ως εκ τούτου φυσιολογική. Ο VAR έλεγξε τη φάση και δεν θεώρησε ότι αυτό ήταν σαφές και προφανές λάθος από τον διαιτητή.

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, ότι η επαφή ήταν ελάχιστη και δεν εμπόδισε την δυνατότητα του επιθετικού να παίξει τη μπάλα. Επίσης πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2021/22, η ΚΕΔ/ΕΠΟ ενημέρωσε όλους τους Αξιωματούχους Διαιτησίας ότι μια τέτοια ελάχιστη επαφή δεν αναμένεται να τιμωρείται, σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA”.

Για τη φάση της Τούμπας ο πρόεδρος της ΚΕΔ είπε: “Καθώς η μπάλα παίζεται εντός περιοχής του πέναλτι, ένας αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα παίζει τη μπάλα με το πόδι του, η οποία στη συνέχεια χτυπά στο στήθος και στο χέρι του”.

“Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, η ενέργεια του αμυντικού θεωρείται κανονική και όχι ενέργεια απόκρουσης με το χέρι, επομένως δεν μπορεί να επιβληθεί πέναλτι.

Η φάση ελέγχθηκε από το VAR ο οποίος συμφώνησε με την αρχική απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, η οποία είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους κανόνες του παιχνιδιού”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή